Elina Braz de Almeida

Lahjoituskohteen kuva
Lahjoita

Kertalahjoitus

Kuukausittain

Valitse lahjoitussumma klikkaamalla tai oikealle kirjoittamalla

Lahjoitit €, kohteelle Elina Braz de Almeida.

Jumala antoi lähetyskutsunsa Elina Saaren, nykyisen Elina Braz de Almeidan, sydämeen jo nuorena tyttönä. Tuusulan seurakuntanuorten toimintaan aktiivisesti osallistunut Elina muistaa Jumalan puhutelleen vahvasti valtakuntansa työhön lähtemisestä.

Tunnetun evankelistan kautta tulleeseen kutsuun, “älkää pelätkö pyytää, että Herra ottaa teidät käyttöönsä ja lähettää sinne missä teitä haluaa käyttää”, oli suuri into vastata “kyllä”. Annettu lupaus aiheutti myös pelonpuistatuksia. Tuusulalaisteini pelkäsi Jumalan johdattavan hänet pahimpaan tietämäänsä paikkaan, Siperiaan.

Harjoittelijasta kirkonjohtajaksi

Ensimmäinen etappi lähetystyöntekijäksi oli kirkon nuorisotyönohjaajan opintoihin liittynyt harjoittelu ulkomailla. Silloin Elina Braz de Almeida tutustui Sansaan ja järjestön pitkäaikaiseen työhön Kroatiassa. Vuoden 2004 Elina työskenteli Kroatiassa Sansan määräaikaisena työntekijänä. Sen jälkeen päätös pitkäaikaisesta sitoutumisesta työhön oli selvä.

Seuraavana vuonna Elina lähti ensimmäiselle työkaudelleen Kroatian evankeliseen kirkkoon. Työn ohessa hän opiskeli teologiaa Zagrebin evankelisessa tiedekunnassa, ja vuonna 2013 hänet vihittiin Kroatian evankelisen kirkon papiksi.

Tällä hetkellä Elina toimii Kutinan seurakunnan johtajana sekä Kroatian evankelisen kirkon lapsi- ja nuorisotyön koordinaattorina. Lisäksi hän vastaa kirkon kummilapsitoiminnasta.

Elina elää kansainvälistä arkea brasilialaissyntyisen, portugalia puhuvan Thiago Braz de Almeidan sekä kahden lapsen kanssa. Thiagon lähetyskenttää Kroatiassa on erityisesti etsivä nuorisotyö, jossa hänellä on apunaan noin kymmenen brasilialaisen ja kroatialaisen nuoren lähetystyöntekijän tiimi.

Miksi Elinan työ on tärkeää?

“Tukemalla työtämme Kroatiassa varmistat, että evankeliumi on liikkeellä pastorin lisäksi, median ja etsivän nuorisotyön (m18) kautta jatkossakin.”

Ystävärenkaaseen?


Pidä lähetys käynnissä − tule kuukausilahjoittajaksi

Tee tärkeä päätös. Pienikin summa kuukausittain lahjoitettuna takaa säännöllisen tuen Elinan työn mahdollistamiseksi. Kuukausilahjoittajana saat myös kuukausilahjoittajan vuosiraportin ja hyvän mielen siitä, että tuet medialähetystyötä maailmalla.

Elina Braz de Almeida Kroatian evankelisen kirkon mediassa
Elina Braz de Almeida Kroatian evankelisen kirkon mediassa

Tarinoita alueelta

Kuuntelen ohjelmaa kotimatkalla

Työskentelen erittäin stressaavassa työssä, pitkiä työ­päiviä. Hyvin usein, kun palaan töistä, kuuntelen mielelläni tätä luterilaista radio-ohjelmaa. Se antaa minulle voimaa ja jak­san viettää laatuaikaa perheeni kanssa. Kiitos rohkaise­vista sanoista.

Kuuntelijapalaute Kroatiasta
”Median kautta tekemänne työ on todiste siitä, että seurakunta elää ja pitää huolta jokaisesta jäsenestään. Kiitos, että tätä kautta löydätte tien meidänkin kaukana asuvien luoksemme ja siunaatte meitä.”
Palaute Kroatiasta
Kiitos rohkaisusta Jumalan sanan ja musiikin kautta. Nämä sunnuntaiset YouTube-videot ovat kauniita ja ne antavat niin paljon, erityisesti tänä aikana, kun emme voi kokoontua yhteen.
Palaute Kroatiasta
Iloitsen näistä radio-ohjelmista erityisesti siksi, että me luterilaiset olemme vähemmistö Kroatiassa ja täällä Legradissa. On hienoa, että juuri meidän kirkkomme tekee tällaisia ohjelmia, ja saan niistä aina tukea hengelliseen elämääni.    
Palaute Kroatiasta
Olen mukana Kroatian evankelisen kirkon radio-ohjelmien tekemisessä täällä Legradissa. Arkipäivän kohtaamisissa monet ihmiset – myös muut kuin seurakunnan jäsenet – mainitsevat radio-ohjelmamme. He pitävät niistä, ja sen jälkeen onkin helppo jatkaa keskustelua kristinuskosta. On hienoa olla tässä mukana ja nähdä, miten ohjelmat ruokkivat ihmisten sielua.
Palaute Kroatiasta
Tunsin kerran yhden evankelis-luterilaisen henkilön. Siksi päätin kuunnella viikoittaisen ohjelmanne. Nykyään kuuntelen sen melkein joka viikko, sillä se tulee sopivaan aikaan. Paikallistelevisiosta katson seurakunnan ohjelman, jos vain suinkin muistan. Kertaakaan ei ole tarvinnut katua, että on katsonut tai kuunnellut.
Palaute Kroatiasta
Paikallisradiossa Kroatiassa kuultavien evankelisen seurakunnan ohjelmien kuuntelija: "Kuuntelen mielelläni hengellisiä ohjelmianne, vaikka kuulun katoliseen kirkkoon. Puheenne ovat syvällisiä ja selkeitä, täynnä Jumalan rakkautta ja armoa. Suosittelen näitä ohjelmia kaikille kristityille ja ateisteille.”
Palaute Kroatiasta

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Muita lahjoituskohteita

Kaikki lahjoituskohteet