skip to Main Content

Työssä mediatyössä

Media on näkymätön lähetti, mutta lähetys- ja projektityöntekijämme maailmalla ja Suomessa antavat medialähetystyölle kasvot. Sansalla on ollut lähettejä jo vuodesta 1973 Aasiassa, Afrikassa ja Euroopassa, kaikkiaan 57. Tällä hetkellä heitä on kymmenen kuudessa maassa. Tässä he ovat:

Eeva Vähäsarja

Olen Sansan lähettämänä kansainvälisen medialähetysjärjestö TWR:n palveluksessa Wienissä. Työskentelen Toivoa naisille -työn Euroopan, Lähi-idän, Keski-Aasian ja Pohjois-Afrikan aluekoordinaattorina. Alueellani on eri maissa yli 20 kansallista koordinaattoria tai yhdyshenkilöä, joihin pidän säännöllisesti yhteyttä sähköpostin ja Skypen sekä vierailujen avulla. Olen unelmatehtävässäni, jossa rukous on kaiken lähtökohta.


Eila Murphy

Työskentelen aasialaisessa mediajärjestössä nimeltä FEBC. Autan FEBCiä määrittämään yleisöjään ja arvioimaan, miten kehittää mediasisältöjä yhdessä paikallisten ihmisten kanssa heidän antamansa palautteen avulla. Lisäksi innostan aasialaisia hyödyntämään digitaalisesta mediasta saatavaa tilastotietoa. Parhaillaan johdan Kambodžassa paikallisen perheradioaseman vaikutusten arviointia. Tarkoituksena on jalkauttaa tutkimustyön tekeminen jokaiseen maahan, missä FEBC tekee työtä.


Elina Braz de Almeida

Palvelen pastorina Kroatian evankelisessa kirkossa Kutinan seurakunnassa sekä vastaan kirkkomme lapsi- ja nuorisotyöstä. Työtä toteutamme perinteisen seurakuntatyön, median ja taiteiden keinoin. On huikeaa saada jakaa elämää ja työtä niin monien erilaisten ihmisten kanssa sekä nähdä Jumalan muuttavan elämiä. Unelmani on nähdä täällä uusi vahva sukupolvi, joka löytää ja ottaa paikkansa Jumalan missiossa.


Jari Vähäsarja

Työskentelen kansainvälisen medialähetysjärjestö TWR:n palveluksessa Wienissä. Työni on teknisellä osastolla projektien koordinointiin liittyvissä asioissa. Pääpainopiste työssäni tulee entistä enemmän olemaan mobiilisovellusten muokkaus yhteistyöorganisaatioiden tarpeisiin. Koen työni mielekkääksi, koska internet ja mobiililaitteet ovat tämän päivän keino välittää Kristuksen hyvää sanomaa ihmisille.


Marja-Liisa ja David Ezzine

Valmistamme kerran viikossa lähetettävää arabiankielistä Kotikirkko-ohjelmaa SAT-7:lle. SAT-7:n ohjelmat ovat arvostettuja arabimaissa. Kohtaamme Suomessa useita irakilaisia, jotka tunnistavat Davidin kasvot ohjelmista. Suomessa toimimme turvapaikanhakijoiden tukena ja olemme pitäneet monia kaste- ja rippikouluja. Nämä kristityt tuovat uutta liekkiä seurakuntiin.


Mikael Tunér

Olen tehnyt töitä SAT-7 Pars -kanavalle, persiankielisten tv-ohjelmien tuotannossa, jo kymmenen vuoden ajan Sansan kautta. Suurimmaksi osaksi ohjaan ja tuotan ohjelmia Suomessa, yhteistyökumppanien studioilla. Minua innostaa ja motivoi, kun kuulen ohjelmien positiivisesta vaikutuksesta katsojien elämään. Ohjelmamme ovat monelle persiankieliselle katsojalle ainut kristillinen tietolähde. Toivottavasti saan olla tulevaisuudessa kehittämässä vielä vaikuttavampia ohjelmia darin, farsin ja tadžikin kielillä!


Sirpa Rissanen

Uusi työtehtäväni on Wind FM -radioasemalla. Minua motivoi mahdollisuus olla mukana paikallisten omistamassa työssä. Uskon ohjelmien tuovan sekä sosiaalista muutosta että hengellistä kasvua ihmisten elämään. Kirkko Mongoliassa on vielä nuori ja keskittynyt pääkaupunkiin. Jeesus meni itse ihmisten luo viemään ilosanomaa. Tänä päivänä siinä roolissa on medialähetys radion, television ja mobiilisovellusten avulla. Ne tuovat maaseudullekin rohkaisua ja opetusta.


Tiina Virtanen

Olen yksi neljästä hallinnollisesta assistentista TWR-Euroopan toimistolla Hollannissa. Ennen kuin yksikään radio-ohjelma on joko TWR:n radioaalloilla tai internetissä, on tarvittu paljon piilossa olevaa työtä, niin teknistä kuin paperityötäkin – ja minä osaltani teen juuri sitä paperityötä. Iloitsen siitä, että olen vaikuttamassa, jotta ihmiset eri puolilla maailmaa saavat kuulla evankeliumia.


Päivi ja Ilkka Kastepohja

”Olemme kantaneet lähetyskutsua sydämissämme jo vuosia ja odottaneet aukeavaa ovea. Nyt oli aika lähteä. Aasiassa kristillinen media tavoittaa laajoja ihmisjoukkoja. Myös Aasialaiset tarvitsevat ilosanomaa ja toivoa elämäänsä. Jokaisella meillä on paikka Jumalan valtakunnassa. Tarvitaan rukoilijoita, jotta ihmisten sydämissä tapahtuu muutos. Tarvitaan avuliaita käsiä ja työlleen uskollisia ihmisiä. Lähtijöitä ei ole ilman lähettäjiä.” Ilkka on tehnyt 30 vuotta työtä mediakehityksen parissa Sansassa. Aasiassa hän tukee TWR-Aasian mediakehitystyötä.  Päivi toimii jatkossa erilaisissa viestinnän tehtävissä Singaporessa.


 

 

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku