Hyppää sisältöön

Radiokotiryhmillä on suuri merkitys Intian mediatyössä

Intialaiset naiset kuuntelevat keskittyneesti kristillistä radio-ohjelmaa.

Radiokotiryhmässä myös intialaisilla naisilla on mahdollisuus kasvaa hengelliseen vastuuseen. Kuva: Trans World Radio Intia.

Radiokotiryhmä (radio home group) on intialaisessa kodissa, kristillisen median ääressä kokoontuva pienryhmä. Radiokotiryhmätoiminta on yksinkertainen, kustannustehokas ja vuorovaikutteinen menetelmä, joka auttaa uskovia kasvamaan uskossaan.

Sansan yhteistyökumppani Trans World Radio Intia tunnistaa ryhmien vetäjäpotentiaalin yhteistyössä paikallisten kirkkojen kanssa. Kun sopiva ryhmänjohtaja löytyy, hänen tehtävänään on koota kymmenen perhettä, joita kiinnostaisi sikäläinen Raamattu kannesta kanteen -ohjelma. Näin ryhmiä muodostuu.

Ryhmänjohtaja kokoaa perheet säännöllisesti yhteen ja ohjaa keskustelua. Ryhmänjohtajat kokoontuvat myös kerran kuussa jakamaan kokemuksia keskenään. Lisäksi Trans World Radio Intialla on kolmivuotinen kurssi Raamatun systemaattisempaa opiskelua varten.

Radiokotiryhmän tekniikka on yksinkertaista: SD-kortti sisältää Raamattu kannesta kanteen -materiaalin. Lisäksi tarvitaan soitin, opiskeluaiheiden yhteenvedot ja Raamattu.

Siunauksia lukutaidottomien naisten ryhmässä

Annetaan allahabadilaisen kotiryhmän vetäjän kertoa:

− Nimeni on Gunjan. Tutustuin Herraan sisareni kautta ja tulin myöhemmin seurakunnan jäseneksi. Vuonna 2017 minusta tuli osa radiokotiryhmää ja aloitin itse ryhmän kotonani. Ryhmäämme kuuluu noin 20 naista, jotka eivät osaa lukea tai kirjoittaa. Kokoonnumme perjantaisin ja kuuntelemme ohjelmia digitaalisesta soittimesta. Opettelemme laittamaan käytäntöön kuulemamme asiat. Sen jälkeen, kun aloitimme nämä tapaamiset, olemme kokeneet paljon siunauksia.

Radiokotiryhmät kasvattavat monenlaiseen hengelliseen vastuuseen. Näin kävi myös vuonna 2018 tapaamalleni goalaiselle ryhmänvetäjälle Nooalle, josta tuli sittemmin pastori ja opettaja YWAM-keskuksessa (Youth With a Mission).

Erkki Salo

Laajempi kirjoitus Intiasta on julkaistu Sansa-lehdessä 2/2024.

Kesäkeräys Intiaan on käynnissä. Lahjoita Intian kristilliseen mediatyöhön!

Katso video radiokotiryhmästä!