Toivoa naisille -työ Keski-Aasiassa
Keskiaasialaisissa maissa miehille ja naisille on usein selkeä roolijako. Naisen tulee olla hiljaa ja palvella miestään alamaisen asemassa epäsopua aiheuttamatta. Perheestä ja lapsista huolehtiminen on naisen harteilla. Epätasa-arvo näkyy monella muullakin tapaa: esimerkiksi kotiväkivalta ja siihen liittyvät kuolemantapaukset lisääntyivät entisestään koronapandemian ja karanteenien aikana. Parisuhdeongelmien lisäksi myös avioerot ovat yleisiä, mikä ei aina ole helpotus vaan voi johtaa yksinäisyyteen ja monenlaisiin ongelmiin. Elämä naisena ei ole helppoa.
Myös yhteiskunnallisella tasolla kuohuu, siinäkin määrin, että Keski-Aasiassa tehtävästä kristillisestä työstä ei voida kertoa julkisuudessa kovin yksityiskohtaisesti. Monissa alueen maissa poliittinen tilanne on ollut painostava pitkään ja viime vuosina hallitusta vastustavat mielenosoitukset ovat lisääntyneet ja usein riistäytyneet käsistä – johtaen kuolemantapauksiin. Kristittyjä ja seurakuntia valvotaan, kontrolloidaan ja painostetaan. Radio välittää näilläkin alueilla kuuluvasti viestiä naisen arvosta ja Jumalan rakkaudesta ja rohkaisee alueen kristittyjä: sen aaltoja ei niin vain kontrolloida. Ohjelmia voi kuunnella radiossa tai mobiilisovelluksen kautta.
Sansan tukemana lähetetään useilla keskiaasialaisilla kielillä joka viikko Toivoa naisille -ohjelmia, joissa yhdistyvät hengelliset teemat, naisten tukeminen vaikeissa oloissa sekä käytännölliset elämänohjeet. Yksi tärkeimmistä teemoista on se, että nainen on Jumalan silmissä yhtä arvokas kuin mieskin. Naisen elämäntilanne saa hänet usein uskomaan siihen, että naiset ovat vähempiarvoisia kuin miehet. Ohjelmat rohkaisevat naisia näkemään asian sen sijaan Raamatun valossa.