Hyppää sisältöön

Kroatian evankelinen kirkko kasvaa ja itsenäistyy – Sansan tuki avainasemassa

Kroatia kirkko

Kroatian evankelinen kirkko on saavuttanut merkittävän käännekohdan historiassaan. Vuosikymmenien ajan kestänyt kasvu on mahdollistanut sen, että kirkko pystyy nyt toimimaan aiempaa itsenäisemmin. Kroatian evankelisen kirkon piispan Branco Berićin mukaan kirkko on saavuttanut toimintavalmiuden tason, joka mahdollistaa Sansan lähetin paluun työalueelta Suomeen.

Vaikka viimeinen lähetti poistuu, Kroatian evankelisen kirkon työ jatkuu. Paikalliset voimat ottavat vastuun työstä, jota aiemmin on tehty yhdessä. Tämä on merkittävä askel kohti kirkon omaehtoisuuden kasvussa.

Tässä siirtymävaiheessa Sansan tuki on kirkon toiminnalle elintärkeää. Kirkko tarvitsee sekä taloudellista että hallinnollista tukea, jotta se voi jatkaa työtään.

–Sansan ja Kroatian kirkon välinen yhteistyö jatkuu edelleen. Muistakaa Kroatian kirkkoa rukouksissanne. Teidän tuellanne on suuri merkitys, kertoo globaalin lähetystyön johtaja Juri Veikkola.

Lähetystyöntekijämme Elina Braz de Almeida toimii Kutinan seurakunnan johtajana sekä Kroatian evankelisen kirkon lapsi- ja nuorisotyön koordinaattorina. Hänen työkautensa Kroatiassa päättyy 31.12.2024 ja Elina kutsutaan Suomeen kotimaanjaksolle.

“Kiitollisuus täyttää sydämeni”

Kiitämme Elinaa hänen ansioituneesta työstään Kroatiassa yli 20 vuoden ajan. Saamme välittää Elinan viestin:

–Kiitollisuus täyttää sydämeni, kun ajattelen näitä vuosia yhteisessä työssä Jumalan pelloilla. Kiitos rakkaat ystävät kaikesta.

Kroatian evankelisella kirkolla on reilu 3000 jäsentä, kymmenen seurakuntaa ja useita sivuseurakuntia. Kirkko toimii vahvasti vapaaehtoisten varassa. Kirkko on Luterilaisen maailmanliiton jäsenkirkko. Kroatialla on ollut alusta saakka erityinen paikka Sansan sydämessä. Jo 1970-luvulla Sansalla oli useita lähetystyöntekijöitä Kroatiassa, joka silloin oli osa Jugoslaviaa. Kroatiankielinen radiotyö alkoi vuonna 1974.

Lämmin kiitos, että olette olleet Sansan kautta mukana mahdollistamassa Kroatian evankelisen kirkon toimintaa!