Radio-ohjelmissa kerrotulla evankeliumilla on suuri vaikutus ihmisten elämään Aasiassa
Monet aasialaiset voivat kuulla Jeesuksesta ainoastaan median välityksellä. Kuva: Shutterstock.
Aasia on osa niin kutsuttua 10/40-ikkunaa. Sillä tarkoitetaan alueita, jotka sijoittuvat 10. ja 40. leveyspiirin välillä olevalle kaistaleelle. Vyöhykkeellä asuu 2/3 maapallon ihmisistä ja köyhimmistä köyhimmät ovat heidän keskuudessaan. Aasia on yksi nykypäivän vähiten evankelioituja alueita.
Indonesialainen kuuntelija kirjoittaa:
– Jaavankielinen Toivoa naisille -ohjelma on todellinen siunaus elämässäni. Olen sen kautta ymmärtänyt, että Jumalalle ei mikään ole mahdotonta. Hän voi parantaa särkyneet sydämet. Niinpä kun sydän on särkynyt, kannattaa mennä Jumalan eteen, koska hän parantaa ja palauttaa ennalleen. Tästä lähtien turvaan elämässäni Jumalaan.
Kambodžalainen kuuntelija puolestaan kertoo:
– Olin 12-vuotias, kun jouduin pikkuveljen ja -siskon kanssa kadulle. Isä oli kuollut aidsiin ja äiti kadonnut johonkin. Yritin pitää meidät kolme hengissä. Välillä kerjäsin, välillä varastin ruokaa. Elämä oli toivotonta ja synkkää, kunnes kristillisen orpokodin johtaja tapasi meidät. Pääsimme orpokotiin asumaan ja myös kouluun. Tuo ihana nainen kertoi meille Jeesuksesta. Vaikken ollut itse vielä kokenut muutosta, hän pyysi, että opettaisin pienemmille lapsille Raamattua. Hän kehotti kuuntelemaan Krusa FM -perheradiota joka päivä. Sen kautta minusta alkoi tulla kunnollisempi ihminen, opin tottelemaan ja myös kunnioittamaan muita. Opin paljon Jumalasta. Kun radiossa opetetaan Raamatusta, teen muistiinpanoja ja opetan sitten pienemmille − joka päivä. Olen valtavan kiitollinen uudelle “äidilleni” ja perheradiolle.
Kaupungeissa ja maaseudulla erilaiset vaikeudet
Aasian maissa ihmiset muuttavat maalta kaupunkeihin. Kaupungit ovat “sulatusuuneja” eri taustoista tuleville ihmisille. Suurkaupungeissa on paljon ongelmia: Monet ovat jättäneet perheensä kotiseudulleen ja potevat yksinäisyyttä. Elämä on pelkkää työtä, eikä millään tunnu olevan tarkoitusta. Pelkästään jokapäiväinen selviytyminen suurkaupungissa aiheuttaa monelle stressiä.
Maaseudulla vaikeuksia aiheuttavat esimerkiksi koulutusmahdollisuuksien ja työpaikkojen puute, köyhyys ja puutteellinen infrastruktuuri, yhteiskunnan perusrakenteet.
Ketään ei pidä jättää huolineen yksin. Nykyajan kehittyneet ja parantuneet yhteydet radioineen, televisioineen, interneteineen ja sosiaalisine medioineen mahdollistavat ihmisten saavuttamisen evankeliumilla heidän omassa arkiympäristössään. Kristillinen media on ennenäkemättömien mahdollisuuksien edessä.
Sansa tukee Aasian perheradiotyötä
Evankeliumin kertomisessa ei saa hidastella. On löydettävä keinot, joilla mahdollisimman edullisesti ja tehokkaasti tavoitetaan mahdollisimman paljon ihmisiä.
Sansa tukee kristillistä perheradiotyötä Aasiassa yhteistyökumppaniensa FEBC:n (Far East Broadcasting Company), TWR:n (Trans World Radio) ja VOS:n (Voice of Salvation) kautta Indonesiaan, Intiaan, Kambodžaan, Kazakstaniin, Kiinaan, Mongoliaan ja Thaimaahan.
Monessa Aasian maassa radiotyötä tehdään perhenäkökulmasta. Kristilliset perheohjelmat kertovat, kuinka voi elää hyvää, toisia kunnioittavaa ja rakastavaa elämää. Kambodžalainen kuuntelija kirjoittaa:
– Mieheni oli väkivaltainen. Rukoilin omaa jumalaani, mutta se ei auttanut. Etsin radiosta jotain. Ensin tuli islamilainen kanava, sitten buddhalainen. En halunnut kuunnella kumpaakaan. Sitten löysin kristillisen perheradion. Ohjelmassa sanottiin, että perhe- ja muu väkivalta on väärin. Se kosketti minua. Toisena päivänä sain miehenikin kuuntelemaan samaa kanavaa. Viikon kuluttua etsimme kirkon ja saimme ottaa Jeesuksen sydämeemme.
Vielä ehdit osallistua Sansan joulukeräykseen: Paras joululahja Aasialaisille perheille
Merja Kauppinen
Kirjoitus on julkaistu joulukuun Lähde-lehdessä 5/2017.