Tutkijaa tarvitaan myös medialähetystyössä
Sansan mediatutkija Eila Murphy matkustaa paljon Aasiassa. Hän on käynyt myös Indonesiassa rannalla, johon vuoden 2004 tsunami iski.
Mediatutkimus selvittää, kuinka ihmiset käyttävät viestimiä, millaisia kanavia eri alueilla voi seurata ja mitä ihmiset todellisuudessa seuraavat. Kristillisillä ohjelmilla on kysyntää erityisesti alueilla, joilla kristittyjä asuu vähän ja oikeaa tietoa kristinuskosta on vaikea saada.
Sansa on jo vuosien ajan panostanut tutkimukseen. Järjestöllä on hyvä kuva mediatyön mahdollisuuksista ja haasteista, kertoo kansainvälisen kumppanuustoiminnan johtaja Timo Reuhkala.
− Voimme suunnata työtä sinne, missä medialähetystyötä tarvitaan eniten. Tutkimukset auttavat valitsemaan kumppaneita, jotka todella saavuttavat kuuntelijoita omalla kielialueellaan. Näin pystymme käyttämään rahaa evankeliumin välittämiseen mahdollisimman kustannustehokkaasti, Reuhkala vakuuttaa.
Tohtori tutkii median käyttöä
− Saamme tietoa ihmisten kuuntelutavoista myös sähköpostin, sosiaalisen median, puhelimen ja perinteisten kirjeiden välityksellä. Vuoden 2014 raportin mukaan yhteistyökumppanimme FEBC International sai yli kaksi miljoonaa yhteydenottoa, jotka on raportoitu maittain.
Enimmäkseen Aasiassa toimivan FEBC Internationalin raportin on koonnut Sansan mediatutkija, filosofian tohtori Eila Murphy. Raportti kertoo esimerkiksi, että Indonesiassa lyhytaalto-ohjelmien palautteet ovat vähentyneet kuudessa vuodessa noin 90 prosentilla ja paikallisradio-ohjelmien palautteet melkein kolminkertaistuneet vuodesta 2010.