Radiohartaus ei saa olla kaanaan kieltä eikä sisäpiirislangia
Arja Savuoja asuu nykyisin Oulussa ja verkostoituu Sansan aluepäällikkönä erityisesti pohjoisessa Suomessa. Kuva: Leena Punkari.
Sansan aluepäällikkö, teologian maisteri Arja Savuoja otti haasteen vastaan, kun häneltä kysyttiin, haluaisiko hän Kirkon tiedotuskeskuksen (KT) järjestämälle radiohartauskurssille. Ensimmäinen kurssijakso pidettiin tammikuussa Kirkon koulutuskeskuksessa Järvenpäässä ja toinen jakso on tulossa toukokuussa.
Millainen on hyvä hartaus?
− Radiohartaus ei saa olla kaanaan kieltä eikä sisäpiirislangia. Se ei saa olla saarna eikä raamatunopetus, Savuoja kertaa KT:n ohjelmapäällikkö Kimmo Saareksen ohjeita.
− Lukuisa joukko kuuntelijoista ei ole säännöllisiä kirkossakävijöitä vaan esimerkiksi työmatkalaisia, joilla sattuu olemaan radio auki. Hartauden on tarkoitus tuoda toivoa ja rohkaisua kyseisen päivän matkalle. Sitähän sanoma Jeesuksesta juuri on, ja sitä sanomaa pyrin välittämään, Savuoja jatkaa.
Antoisaa ja vastuullista
Radiohartauksien valmistaminen on Arja Savuojan mukaan ollut todella antoisaa. Tosin se on vienyt yllättävän paljon aikaa, sillä vastuu on painanut hartioita. Voihan Yle Radio 1:n aamuhartaudella nimittäin olla 130 000 kuuntelijaa ja iltahartaudella 80 000.
− Meitä onneksi kehotettiin useampaan otteeseen ajattelemaan vain yhtä ihmistä, kun valmistelemme hartautta. Minulla on ollut mielessäni erityisesti eräs tuntemani henkilö, joka on etsijän ja kyseenalaistajan paikalla, Savuoja kertoo.
Ensimmäinen hartaus on 1.4.
Savuojan aamuhartaudet radioidaan Yle Radio 1:ssä perjantaina 1. huhtikuuta otsikolla Tuhkasta nousee aamu sekä perjantaina 8. huhtikuuta otsikolla Puolestamme maksettu liittymämaksu. Iltahartauden aiheena 27. toukokuuta on Kyllä minä vielä tästäkin selviän. Toiseen iltahartauteen 16. syyskuuta on otsikko vielä valitsematta.
Lähetysajat ovat aamulla kello 6.15 ja uusintana kello 7.50. Illan lähetysaika on kello 18.50. Lisäksi hartaudet ovat kuunneltavissa Yle Areenassa kuukauden ajan.