Japani on ollut vaikea maa evankeliumille. Tilastojen mukaan japanilaisista vain noin prosentti on kristittyjä. Valtaosa häistä vietätään kuitenkin kristillisissä kappeleissa kristillisen kaavan mukaan. Toinen erikoisuus on, että Japanin pääministereistä peräti kahdeksan on ollut kristittyjä. Useimmat japanilaiset mieltävät itsensä sekä shintolaisiksi että buddhalaisiksi, vaikka eivät erityisen uskonnollisia olisikaan.
Sansan yhteistyökumppani Japanissa on kristillinen mediajärjestö FEBC. Ohjelmantekijät ottavat huomioon ikääntyvän ja vähenevän väestön vaikutuksen. Yli 65-vuotiaita on väestöstä peräti yli neljäsosa – eniten maailmassa. Syntyvyys on alhainen, eikä maahanmuuttoa juuri ole. Väkiluvun arvioidaan pienenevän noin miljoonalla vuodessa tulevien vuosikymmenien aikana. Pieniä kyliä maaseudulla häviää. Vaikutukset näkyvät myös kristillisissä seurakunnissa, jotka ovat yleensä muutenkin pieniä.
Sansa tukee Japanissa Keikon kirjelaatikko -nimistä ohjelmaa. Sen kuuntelijoista vanhempi väestö kuuntelee ohjelmaa mieluiten radiosta mutta keski-ikäiset ja nuoret netistä.
Uskon puutettako?
Ostin vihdoin älypuhelimen ja ensi töikseni kuuntelin sillä FEBC:tä, jota kuuntelin aiemmin keskiaalloilla. Kun kuuntelen sinua, Keiko, joudun kysymään itseltäni: ”Miksi minulla ei ole uskoa Jumalaan, vaikka olen etsinyt häntä vilpittömästi?” Nyt olen ymmärtänyt, että juuri se, että suren uskon puutetta, tarkoittaa, että minulla on uskoa. Eiväthän sitä sure muut! Sain Keikon kirjelaatikko -ohjelmasta rohkaisua kirjoittaa tämän kirjeen. Kun vastaat, käytäthän valkoista kirjekuorta ilman FEBC:n nimeä ja lähettäjänä vain oma nimesi. Olen vanhojen appivanhempieni omaishoitaja, ja he vastustavat kristinuskoa.
Pidä lähetys käynnissä − tule kuukausilahjoittajaksi
Tee tärkeä päätös. Pienikin summa kuukausittain lahjoitettuna takaa säännöllisen tuen tämän tärkeän työmuodon jatkamiseksi. Toimit samalla monelle japanilaiselle “kummina”, joka mahdollistaa heille pääsyn kristillisten ohjelmien pariin.
Varojen käyttö: Lahjoitus käytetään Japanissa FEBC:n kautta lahjoittamisvuonna tai kahtena lahjoittamista seuraavana vuonna. Mikäli lahjoitusvaroja tulee enemmän kuin tälle kohteelle on tarpeen, ylijäämä käytetään medialähetystyöhön Sansan tai yhteistyökumppanien kautta.