
Elämä kaupungissa ei aina ole helppoa, ja moni kokee yksinäisyyttä suurten ihmismassojen keskellä. Perhe on saattanut jäädä kotipaikkakunnalle, ja ikävä on kova. Monen elämä on kännykässä, jolla pidetään yhteyttä, etsitään tietoa ja lohdutusta. Kristilliset mediasisällöt ovat keitaita juurettomuuden ja jatkuvien ärsykkeiden keskellä.
Aasian miljoonakaupungit eivät nuku. Maat kehittyvät kuitenkin eri tahtiin, joten myös mediankäytössä on suuria eroja. ”Thaimaan Bangkokissa, Kambodžan Phnom Penhissä ja Mongolian Ulaanbaatarissa työ on laajentumassa perinteisestä radiotyöstä FM-asemien kautta digitaalisen median käyttöön. Tämä näkyy kuuntelijavuorovaikutuksen lisääntymisenä sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi Keikon kirjelaatikko -ohjelman kuuntelijat Japanissa ovat jakautuneet niin, että vanhempi väestö kuuntelee ohjelmaa radiosta mutta keski-ikäiset ja nuoret netistä.”
– Mediatutkija Eila Murphy, Sansa
Haluan löytää jonkun, johon voin luottaa
”Halusin jo aiemmin aloittaa raamattukirjekurssin, mutta pelkäsin, koska ajattelin, että tulisin jotenkin aivopestyksi. Sitten kuulin Keikon kirjelaatikko -ohjelman, ja pelkoni kaikkosivat. Olen niin halunnut löytää jonkun, johon voin luottaa. Haluan tietää, onko Jeesus Kristus sellainen. Olisi ihanaa, jos Jumala todella on rakkaus, armo ja lohduttava Herra. Olen 63-vuotias mies ja elän taloudellisten vaikeuksien keskellä. En voi luottaa kehenkään muuhun kuin todelliseen Jumalaan. Ohjatkaa minua eteenpäin.”
– Japanilainen kuuntelija
Yhteys kotiin – perheradiotyö Aasiassa
oli Sansan vuositeema 2019. Ohjelmien avulla päästään koteihin kertomaan Jumalan rakkaudesta ja opettamaan hyviä toimintatapoja. Samalla luodaan yhteyttä taivaan kotiin. Sansa tukee ohjelmia indonesian, jaavan, japanin, kazakin, khmerin, mandariinikiinan, mongolin ja thain kielillä. Yhteistyökumppaneina Aasiassa ovat FEBC International, Luterilainen maailmanliitto, TWR ja Voice of Salvation.
Katso video Japanin mediatyöstä
Varojen käyttö:
Keräyksen tuotto käytetään Aasian perheradiotyöhön sekä muuhun medialähetystyöhön keräysvuonna ja sitä seuraavina kahtena vuotena medialähetysjärjestö FEBC:n (Far East Broadcasting Company), TWR:n (Trans World Radio) ja VOS (Voice of Salvation) kautta. Mikäli lahjoitusvaroja tulee enemmän kuin tälle kohteelle on tarpeen, ylijäämä käytetään muuhun medialähetystyöhön yhteistyökumppanien kautta.