Hyppää sisältöön

Sansa vie toivoa 36 kielellä

SAT-7 Parsin kuvauksissa

SAT-7:n ohjelmia katsotaan monissa sellaisissa maissa, joissa kristittynä eläminen on vaikeinta. Kuva: Mikael Tunér.

Vuonna 2016 Sansa tekee ja tukee kristillistä mediatyötä 36 kielellä. Vuositeemana on Kohti toivoa. Kristillinen media vie toivoa erityisesti vaikeissa oloissa eläville kristityille, jotka eivät voi vapaasti tunnustaa uskoaan ja kokoontua yhteen.

– Heille radion, television ja internetin kautta välitetyillä kristillisillä ohjelmilla on erityinen merkitys. Ohjelmat herättävät kiinnostuksen kristinuskoa kohtaan myös monissa ei-kristityissä, toiminnanjohtaja Juha Auvinen tietää.

Painopisteenä Aasia

Intiassa muiden uskontojen kuin hindulaisuuden asema on heikentynyt vuoden 2014 vaalien jälkeen. Tänä vuonna Sansa tukee TWR-Intian 15 kielellä tekemiä radio-ohjelmia, joista osa on Hanna-työn Naiset toivon lähteellä -ohjelmia. Myös hindinkielinen Sinun toivosi -televisio-ohjelma jatkuu.

Kiinassa valtio harjoittaa politiikkaa, joka pyrkii pitämään suuren maan koossa ja puhtaana vierailta vaikutteilta. Erityisen tarkasti seurataan sellaisten järjestöjen toimintaa, joilla on yhteyksiä ulkomaille. Sansan tukema työ kuitenkin jatkuu. Kiina on mediakehityksen kärkimaa, mikä näkyy myös medialähetystyössä.

Indonesian kristittyjen tilanne vaihtelee eri puolilla maata. Yhteisöissä, jotka suhtautuvat kielteisesti kristinuskoon, Sansan työ vie evankeliumia eteenpäin. Uutena hankkeena alkaa FEBC-Indonesian toteuttama teologisten seminaarien radio-ohjelmakoulutus. Myös tuki kriisiradiotyölle jatkuu.

Moni löytää seurakuntansa mediasta

Lähi-idässä, Pohjois-Afrikassa ja Keski-Aasiassa Sansan yhteistyökumppaneiden SAT-7:n ja TWR:n ohjelmat tavoittavat ihmisiä maissa, joissa kristittynä eläminen on vaikeinta. Televisio- ja radio-ohjelmat ovat monelle se puuttuva oma seurakunta.

Sansa jatkaa radiotyötä myös Afrikassa. Luterilaisen maailmanliiton kautta Sansan tukema fulfuldenkielinen radiotyö tavoittaa 19 miljoonaa fulania. Heidän joukossaan on myös ääriryhmien jäseniä. Eritreassa valtapuolue kontrolloi kansalaistensa elämää ja uskontoa, mutta tigrinjankielinen radio-ohjelma tuo toivoa kristityille. Lisäksi työ jatkuu Etiopiassa.

Euroopassa Sansa tekee edelleen yhteistyötä Kroatian evankelisen kirkon kanssa ja Venäjällä Inkerin evankelis-luterilaisen kirkon kanssa.