Hyppää sisältöön

Sansa hyväksyttiin jäseneksi Mekong Mission Forumiin

Mekong Mission Forum

Mekong Mission Forumin päätteeksi Singaporen luterilaisen kirkon piispa Terry Kee vihki papiksi ja Kambodžan luterilaisen kirkon työhön Daniel Ornin. Hänellä on puolisonsa Sreypov Hengin kanssa kolme lasta. Kuva: Timo Reuhkala.

Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) hyväksyttiin Mekong Mission Forumin (MMF) jäseneksi marraskuun kokouksessa Phnom Penhissa Kambodžassa. MMF on Luterilaisen maailmanliiton (LML) yhdessä kirkkojen ja lähetysjärjestöjen kanssa 2000-luvun alussa perustama foorumi, joka pohtii ja edistää Mekong-joen alueella tapahtuvaa lähetystyötä. Mukana ovat myös alueen kristilliset oppilaitokset.

Sansa on osallistunut vierailijana MMF:n kokouksiin muutamana aikaisempana vuonna. Nyt täysjäsenenä se voi kuitenkin yhdistää paremmin luterilaisia kirkkoja mediatyössä sekä innostaa niitä evankeliumin välittämisessä median avulla ja paikallisten kristittyjen vahvistamisessa.

Domini Life kiinnostaa myös Mekongin alueella

Kokouksen aikana jokainen osallistuja saattoi kertoa oman kirkkonsa tai järjestönsä työstä Mekongin alueella. Siten opimme, mitä Kaakkois-Aasiassa tapahtuu ja miten voimme toimia yhdessä. Thaimaan luterilaisessa kirkossa esimerkiksi on aktiivista musiikkityötä ja radio-ohjelmien tekoa.

Monia Kaakkois-Aasian kirkkoja ja toimijoita kiinnostaa media välineenä, mutta vain harvat käyttävät viestimiä ja niilläkin olisi parantamisen varaa. Mekong-alueen MMF-jäsenet olivat hyvin kiinnostuneita mobiilimedian keinoista, samoin Suomessa julkistetusta Domini Life -applikaatiosta ja mahdollisuudesta saada se sovellettua käyttöönsä.

Kambodžassa vihittiin papiksi ensimmäinen luterilainen

Kokoukseen osallistuivat Suomesta muun muassa Kirkon lähetystyön keskuksen johtaja Risto Jukko, Sansan kansainvälisen kumppanuustoiminnan johtaja Timo Reuhkala sekä Suomen Lähetysseuran edustajia.

Mekong Mission Forumin päätteeksi Singaporen luterilaisen kirkon piispa Terry Kee vihki ensimmäiseksi Kambodžan luterilaisen kirkon kambodžalaiseksi papiksi Daniel Ornin. Kirkon palveluksessa on toki ollut aikaisemminkin pappeja, mutta heidät on ordinoitu kotimaissaan, esimerkiksi Singaporessa, Suomessa ja Yhdysvalloissa.

Timo Reuhkala