Hyppää sisältöön

Arto Antturi kutsuu mukaan työhön, joka muuttaa elämää

Kuvakaappaus Arto Antturin videosta.

− Siellä, missä on konflikteja, väkivaltaa, sieppauksia ja raiskauksia, siellä tarvitaan edelleen evankeliumia, vakuuttaa Arto Antturi. Hän viittaa erityisesti fulfuldenkielisiin radio-ohjelmiin, joita kuunnellaan myös Boko Haramin vaikutusalueella. Kuvakaappaus videolta.

Sansan toiminnanjohtaja Arto Antturi palaa vuoteen 2014, jolloin uutiset kertoivat pohjoisnigerialaisten koulutyttöjen sieppauksista. Toiminnan takana oli äärijärjestö Boko Haram, joka yhä jatkaa väkivaltaa ja kylvää kauhua. Tapahtunut kosketti, ja myös Arto Antturi mietti, mitä voisi tehdä tyttöjen hyväksi kaukaa Suomesta käsin.

Jo 1990-luvulla Sansa ryhtyi tukemaan Kamerunissa tehtäviä ja laajalti Länsi-Afrikassa kuultavia fulfuldenkielisiä radio-ohjelmia. Valtaosa fulfuldea puhuvista fulaneista on muslimeja, ja joukossa on myös Boko Haramin riveihin houkuteltuja.

− Siellä, missä on konflikteja, väkivaltaa, ihmissieppauksia ja raiskauksia, siellä tarvitaan edelleen evankeliumia, Arto Antturi vakuuttaa.

Viime vuonna toteutetun arvioinnin mukaan fulfuldenkielisellä radiotyöllä on vaikutusta. Radio tavoittaa fulaneja, ja jopa kokonaisia kyliä on kääntynyt kristinuskoon. Arto Antturi viittaa Vuorisaarnaan: Rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat.

− Miten hieno tällainen sanoma on, silloin kun se tulee ihmisen sydämeen ja muuttaa. Tätä työtä Sansa on tehnyt. Tulevina vuosina haluamme aivan erityisesti kysyä, missä meitä ja tätä sanomaa tarvitaan.

Katso video ja mihin Arto Antturi meitä kutsuu!