Hyppää sisältöön

Ammatillisessa harjoittelussa Kroatiassa

Olemme tehneet Kroatiassa yhteistyötä monien suomalaisten oppilaitosten kanssa jo neljällä vuosikymmenellä. Olemme toimineet työelämän yhteistyötahona ja ottaneet vastaan harjoittelijoita − sekä yksittäisiä että nyt viime aikoina myös ryhmiä.

Ensimmäinen yhteistyöoppilaitos oli Diakonia-ammattikorkeakoulu, ja sen jälkeen ovat mukaan tulleet diakoniaopistot, seurakuntaopistot (nykyinen STEP-koulutus) sekä kristilliset opistot. Opiskelijoita on ollut myös kristillisten oppilaitosten ulkopuolelta, kuten Humanistisesta ammattikorkeakoulusta sekä media-alan oppilaitoksista.

Lisäksi olen saanut ohjata yliopisto-opiskelijoita, niin suomalaisia kuin kroatialaisiakin. Olemme aina avoimia myös uusille yhteistyötahoille.

Haluan antaa mahdollisuuden kokea lähetystyötä

Harjoittelunohjaajana ajattelen, että on myös minun kutsumukseni tarjota opiskelijoille mahdollisuus kokea, mitä lähetystyö voi olla. Lähetystyö Kroatiassa, yhteistyössä Kroatian evankelisen kirkon sekä sen kumppaneiden kanssa, on tietysti vain yksi esimerkki lähetystyöstä. Lähetystyötä tehdään niin monella tavalla ja monessa eri paikassa.

Kokemukset harjoitteluista ovat olleet rikkaita molemmin puolin. Monet harjoittelijat ovat jättäneet jäljen Kutinan seurakuntaan ja koko kirkkoon. Kroatia on jäänyt myös monen opiskelijan sydämelle.

Jotkut entiset harjoittelijat, nyt kirkon työntekijät, palaavat vuosi vuoden jälkeen ystävien tai ryhmien kanssa vierailemaan tai palvelemaan Kroatian evankelista kirkkoa ja sen seurakuntia. Kun yhteydet on kerran luotu, silloin myös tulevaisuuden yhteistyö on luonnollista.

Harjoitteluun voi lähteä myös ryhmässä

Tänä keväänä uutena projektina toteutimme ”ryhmäliikkuvuusharjoittelun” yhteistyössä usean toisen asteen oppilaitoksen kanssa. Tarkoituksena oli mahdollistaa ulkomaanharjoittelu myös sellaisille opiskelijoille, jotka eivät ehkä olisi yksin lähteneet. Jokaiselle näistä ryhmistä toteutettiin kahden viikon harjoittelu.

Palkitsevimpia hetkiä harjoittelunohjaajalle ovat ehkä juuri ne, kun näkee lähetystyön aukeavan opiskelijalle ensimmäistä kertaa, syvemmin tai uudella tavalla. Lähetystyössä olemme kristillisen kirkon olemuksen ytimessä.

Jos kiinnostuit tällaisesta mahdollisuudesta, ota yhteyttä!