Hyppää sisältöön

Kaikki alkoi poikkeusjoulusta

Ensimmäisenä jouluna ei ollut matkustusrajoituksia vaan käsky lähteä liikkeelle. Niinpä Maria ja Josefkin lähtivät kohti Betlehemiä, koska keisari käski kirjoittautua veroluetteloon. Ulkoiset pakotteet ja henkilökohtaisen elämän myllerrys sekä enkelivierailut aiheuttivat heille varmasti melkoisesti stressiä. Maria oli viimeisillään raskaana, eikä kaiken pitänyt mennä ollenkaan näin. Mutta tässä poikkeuksellisessa tilanteessa oli vain elettävä ja katsottava eteenpäin.

Tänä jouluna voimme paremmin kuin pitkään aikaan hiljentyä miettimään ensimmäistä poikkeusjoulua, josta kaikki alkoi. Ei ollut jouluvaloja, ei runsaita aterioita eikä edes majapaikkaa, mutta silti kaikki järjestyi.

Älkää pelätkö

Uuden elämän synty on aina sykähdyttävää. Mitä mahtoi nuori Maria ajatella, kun hän kapaloi esikoistaan seimeen? Mitä nuori isä Josef, joka oli varmasti hämmennyksessä kaikesta kokemastaan? Melkoinen poikkeusyö oli myös paimenilla. Jotain uutta murtautui esille sellaisella tavalla, joka pakotti paimenet liikkeelle etsimään vastasyntynyttä Vapahtajaa. Enkelit ilmoittivat, että Jumala oli tullut ihmisten luo. “Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra.” (Luuk. 2:10-12)

Kun Jumalan suunnitelma toteutuu, niin kaikki ei mene siloisesti. Ei mennyt ensimmäisenä jouluna eikä nytkään. Mutta kaiken pohjavireenä on hyvän Jumalan huolenpito sinusta ja minusta, koko maailmasta. Hän ei jätä meitä yksin. Hän tulee ihmiseksi rinnallemme ja kohtaa meidät kaikkine huolinemme. Hän tulee yksinäisyyteemme, oli se sitten koronarajoituksista johtuvaa tai syvää sisäistä yksinäisyyttä muista syistä.

Katso ihmistä  

Niin kuin Maria kätki sydämeensä jokaisen tapaamansa ihmisen ja kaiken muun ensimmäisenä jouluyönä, niin jokainen kohtaaminen jättää meihinkin jäljen. Minkälaisen jäljen joulun lapsi jättää sinuun tänä jouluna? Minkälaisia kohtaamisia sinulla on ollut tämän poikkeusvuoden aikana? Entä kuuletko enkelin sanovan sinulle ”Älä pelkää”, ja mihin enkelin viesti sinut lähettää?

Suomessa on yli 1,2 miljoonaa yksin asuvaa ihmistä. Maailmassamme on vielä paljon ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet Jeesuksesta. Medialähetystyössä haastavat olosuhteet ovat aina olleet arkipäivää. Medialla olemme saaneet tavoittaa miljoonia ihmisiä korona-aikana. Olemme olleet liikkeellä yhdessä monen seurakunnan ja Sansan työn ystävän kanssa tänä vuonna. Siksi haluamme vuonna 2021 kertoa entistä enemmän palautteita työstämme. Kertomuksia siitä, miten hyvä Jumala on tullut ihmisen rinnalle ja koskettanut häntä Jeesuksen rakkaudella.

Kutsu kaverit mukaan

Medialähetystyössä olemme saaneet nähdä vuosi toisensa jälkeen Jumalan käyttävän sähköisiä välineitä ihmisten tavoittamiseen ympäri maailmaa – niin tänäkin vuonna. Ja vaikka emme ole voineet kohdata teitä kasvokkain niin paljon kuin normaalisti, olemme kiitollisia siitä, että eri medioiden kautta meillä on ollut yhteys toisiimme ja olemme saaneet tehdä yhteistä matkaa. Mm. Facebookin Sansa-yhteisö ja seurakuntien korkeatasoiset striimit kutsuvat meitä yhteyteen myös joulun aikana. Kutsutaan kaveritkin mukaan seurakuntien joulustriimeihin ja pannaan hyvä kiertämään myös sosiaalisessa mediassa!

Joulun salaisuus ei ole siinä, että me olemme valmiita, vaan siinä, että Jumala toteuttaa vääjäämättä suunnitelmansa. Jeesus oli valmis tulemaan ihmiseksi rinnallemme kaikkeen kärsimykseen, sairauteen ja kuolemaankin. Jotta meillä olisi elämä, iankaikkinen elämä hänen sovitustyönsä ja ylösnousemuksensa kautta.

Voi kuinka tänäkin jouluna, vaikka vain hennosti ja viimeisin voimin, voisimme yhdessä ylistää Jumalaa enkelten kanssa: “Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!”

Oletko jo nähnyt Sansan jouluvideon 2020?

Katso ihmistä -vuositeema 2021: Toteutamme 12 videon sarjan palautteista, joita olemme mediatyön kautta saaneet. Katso sinäkin ihmistä – 12 kuukautta, 12 videoitua tarinaa! Kerromme tästä lisää heti alkuvuodesta.