Hyppää sisältöön

Lähtökuopissa Aasiaan

Ilkka Kastepohja valmistautuu juoksuun stadionilla.

Matkalaukku on pakattu, ja etsin kuumeisesti juoksuhousuja vaatekaapista. Täällä niiden piti olla, vai jäivätkö ne vielä pyykkikoriin? Olin luvannut juosta Aasian-matkallani puolimaratonin Taiwanilla. No, olin luvannut sen lisäksi juosta kolme muutakin “puolikasta” Suomessa. Kaikki juoksemisen ilosta, mutta tänä vuonna juoksen erityisesti varoja medialähetystyölle Kiinaan.

Minulta on kysytty, miksi varoja Kiinaan. Itselleni vastaus on varsin helppo. Maailman väkirikkain maa, ja siellä asuu miljoonia ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet kertaakaan elämänsä aikana toivon sanomasta, evankeliumista. On se niin väärin.

Kiinan seurakunnat kasvavat ilahduttavalla nopeudella, usko kiinnostaa. Haasteena on pula Raamattua tuntevista opettajista ja papeista. Harhaopit pääsevät rehottamaan, jos ei ole kunnollista raamattuopetusta. Siksi mediatyö Kiinaan.

Muutto Singaporeen

Huomaan itsessäni myös sen, että henkisesti olen jo pakkaamassa matkalaukkuja. Ihana vaimoni Päivi on jo aloittanut kodin purkamisen. Sohva on myyty. Joka päivä joku hakee jonkun huonekalun itselleen. Kaapit alkavat tyhjentyä.

Luopuminen on alkanut, ja se ei ollutkaan niin helppoa kuin luulin. Mietin, onko tämä viisasta, mutta samalla muistan useamman vuoden rukouksemme. “Jumala johdattakoon, avatkoon tai sulkekoon, viisautensa mukaan.” Muutto on tammikuussa 2019.

Matkalaukkuelämää

Edessä on vähintään kolmen vuoden komennus Singaporeen. Elämään kristillistä mediatyötä tekevien rinnalla useassa Aasian maassa. Kantaen yhdessä niitä haasteita, joita todellinen työnteko merkitsee.

Sitä ei voi tehdä pikaisilla kenttävierailuilla kotimaasta käsin. Näin eläen voi välittää selkeämmin rukoushaasteita, resurssihaasteita ja työn tuloksia tukijoukoille Suomeen. Yhdessä toimien mediatyö on vahvempaa ja tavoittaa laajemman yleisön Aasiassa.

Kiirettä vai loikoilua?

“Evankeliumilla on kiire”, totesi kerran pappituttavani, joka näytti vitsaillen ylinopeussakkoaan. “No ei varmaan ihan noin kiire”, totesin. Vauhtisokeutta voi tulla digitaalisen median käyttämisessä, kun tutkitusti sillä tavoittaa helposti satojatuhansia tai jopa miljoonayleisön. Varsinkin Aasian väkirikkaissa maissa.

Loikoilulle ei jää aikaa, sillä tarpeita, kehityshaasteita ja iloisia visioita on runsaasti. Edessä on energinen nuorten aikuisten työyhteisö. Onkin etuoikeus päästä tekemään yhteistyötä tämänkaltaisten ihmisten kanssa. Nuoria aikuisia, joiden sydän on evankeliumin ytimessä. Sielläkin iloitaan ja riemuitaan jokaisesta, jonka elämässä Jeesus on päässyt tekemään muutoksen.

Lenkkitossut jalkaan ja töihin

Juoksuhousut löytyivät. Helsingissä ja Tampereella on jo juostu Kiinan mediatyön hyväksi. Vielä on Finlandia maraton Jyväskylässä syyskuun 15. päivänä. Olenkin haastanut Facebook-ystäväni ja nyt myös sinut, tämän kirjoituksen lukijan, tukemaan juoksua eurolla per kilometri. Puolimaraton eli 21 kilometriä on yllättävän pitkä matka. Tavoitteena on juosta 1000 euroa.

Niin, aika näyttää, onko kolme vuotta Aasiaa pitkä ja vaikea aika, mutta varmasti mielenkiintoinen. Jos tämän investoinnin seurauksena useampi aasialainen löytää tie iloon ja vapautukseen Kristuksessa, on kaikki vaivannäkö ja työ ollut merkityksellistä. Esirukouksiisi sulkeutuen.

Haluatko sponsoroida Ilkan juoksuhaastetta? Punapaitaisia Run for Mission -juoksijoita on jo lähes sata. Jokainen juoksee varoja itse valitsemalleen avustuskohteelle.

Katso, mistä Run for Missions -juoksussa on kysymys.

Tue Ilkan juoksua.

Tule mukaan Päivin ja Ilkan ystävärenkaaseen.