Hyppää sisältöön

Loma kutsuu!

Koulut ovat päättyneet, todistukset jaettu ja Suvivirret laulettu. Tähän aikaan vuodesta kesälaitumet alkavat kutsua monia meistä. Kouluissa, päiväkodeissa ja oppilaitoksissa lukuvuoden päättyminen onkin selvä merkki kesälomille siirtymisestä. Monissa muissa työpaikoissa lomaa ja kesälaitumille siirtymistä joutuu kuitenkin yleensä odottamaan vähän pidempään.

Töistä huolimatta mieli on jo vähän niin kuin puoliksi kesälomalla, ja viimeiset viikot ennen lomaa tuntuvat usein tuskastuttavan pitkiltä. Talven raskaus ja vuoden työt tuntuvat sekä kehossa että mielessä.

Vihreille niityille ja virvoittavien vetten ääreen

Luojamme tietää, että tarvitsemme lepoa ja palautumista työn vastapainoksi. Tuttu psalmi kertoo siitä, kuinka Herra itse johtaa meitä levon ja virvoituksen ääreen. ”Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Hän virvoittaa minun sieluni…” (Ps. 23:1-3).

Suomessa olemme siitä onnellisessa asemassa, että meillä lomat ovat lakisääteinen oikeus. Voimme olla kiitollisia kaikille niille hengen ja aatteen miehille ja naisille, jotka lähtivät rakentamaan Suomea hyvinvointivaltioksi kristilliseltä arvopohjalta ja sosiaalidemokraattisin periaattein. Ajatuksena on ollut, että työtä tehdään yhteiseksi hyväksi, mutta kenenkään ei tarvitse raataa loputtomasti. Työn vastapainoksi on ansaittu lomaa.

Ehkä tärkeintä on kuitenkin muistaa, että todellinen levon ja virvoituksen lähteemme on Herra. Hän on se, joka on antanut ihmiselle sekä työn että levon siunaukseksi. Suhteessa Häneen on avaimet elämämme ja olemisemme tasapainoon. Hänen lähellään voimme olla sen Hyvän Paimenen ohjauksessa, joka kuljettaa meitä vuoroin kivikkoisia ja jyrkkiäkin polkuja uusille vihreille niityille ja virvoittavien vetten ääreen.

Nautitaan siis kesän ja loman suomista vihreistä niityistä ja virvoittavista vesistä. Siunatkoon hyvä Luojamme sen meille kaikille levoksi ja virkistykseksi!

Kuva: Shutterstock  

Lisää aiheesta