Mikä on elämäni perintö seuraavalle sukupolvelle?
Jokaisella elämällä on oma tarinansa. Se tarina on myös piirretty Jumalan käsiin. 50 vuoden tienoilla mietin itsekin, mitä olen saanut elämälläni aikaan ja mitä pidän tärkeänä juuri nyt. Istuin Pirkkalan seurakunnan kirkossa ja kuuntelin Toivoa naisille -työn johtajan Peggy Banksin puhetta. Hän muistutti, että jokainen ihminen voi kokea itsensä arvokkaaksi, kun hän saa välähdyksen siitä, miten Jumala hänet näkee. Vaikka Peggy Banks onkin suuren kansainvälisen liikkeen johtaja, hän on kertonut avoimesti omasta elämästään. Myös sen, että hänellä ei ole omia lapsia mutta paljon hengellisiä lapsia.
Viime kesänä luin historian yo-kokeisiin yhdessä siskontyttöni kanssa. Omista kirjoituksistani oli yli 30 vuotta, joten uutta historiaa oli kertynyt luettavaksi saman verran. Tässä tilanteessa havahduin siihen, että toden totta, tehtäväni on tukea nuoria löytämään oman paikkansa yhteiskunnassa ja toivottavasti myös kirkossa.
Itselläni ei ole lapsia. Elin pitkään sinkkuna, ja naimisiin mennessä lapsia ei enää siunaantunut. Nyt hoidamme mieheni kanssa suvun lapsettomia vanhuksia. Hoitotyö avaa näköaloja menneeseen, mutta luo myös voimakkaan tarpeen siitä, että haluaa olla vaikuttamassa seuraavan sukupolven elämään.
Lahja seuraavalle sukupolvelle
Tein seurakuntakierrosta Itä-Suomessa. Keskustelin monen kirkkoherran ja lähetyssihteerin kanssa seurakunnan lähetystyön tulevaisuudesta. Innostusta herättivät aina ne ajatukset, jotka liittyivät jotenkin seuraavan sukupolven aktivoimiseen, uusiin kiinnostaviin toimintamalleihin tai näkyjen juurruttamiseen niin vanhemmalle kuin nuoremmallekin väelle. Kiinnostusta herättivät etenkin Sansan uusi Lähetysaika-uutiskatsaus ja Domini Life -applikaatio, joka julkistetaan joulukuun alussa. Oivalsin taas itsekin, että seuraava sukupolvi lähetystyössä on nupullaan. Se tarvitsee lannoitusta ja kastelua.
Meitä lapsettomia on Suomessa yhä enemmän. Jumalan valtakunnassa ei kuitenkaan ole isättömiä eikä lapsettomia. Voisiko meidän voimamme ollakin se, että haluamme kasvattaa uutta sukupolvea kirkossa niin Suomessa kuin maailmalla. Suomessa vanhusten määrä kasvaa, mutta esimerkiksi Intiassa puolet väestöstä on alle 25-vuotiaita. Lähetystyössä meillä on näkynä saada perintö siirtymään sekä omissa seurakunnissamme että maailmanlaajasti.
Lapsettomana, hyvin koulutettuna naisena Suomessa haluan olla jakamassa sitä hyvää, mitä olen saanut. Sitä voi jakaa monella tavalla. Konkreettisesti auttaen lähisuvun nuoria ja vaikka rohkaisten seurakunnassa. Itselleni tärkeää on myös lahjoittaminen etenkin perhetyön ja nuorten naisten tukemiseen. Naisten lahjoituksilla oli tärkeä merkitys Jeesuksenkin aikana. Jo tuolloin naiset avustivat työtä evankeliumin eteenpäin viemiseksi. Niin lesken ropoa kuin varakkaan naisen tukea tarvittiin.
Tänä jouluna haluan jakaa parasta joululahjaa Aasia perheille mediatyön kautta. Adventin aikana voin rukoilla erityisesti valitsemani työn puolesta ja myös antaa roponi tälle työlle. Lahjan seuraavalle sukupolvelle.