Hyppää sisältöön

”Olette ainoa perheemme” − Yksinäisen kristityn perheen tarina

Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan suljetuissa maissa asuu monia yksinäisiä kristittyjä, jotka kertovat kohdanneensa Jeesuksen unessa. Adnan* on yksi heistä, ja tässä on hänen tarinansa.

Adnan ei tule kristillisestä kodista, mutta siitä huolimatta hän tunsi Jeesuksen läsnäolon elämässään jo hyvin varhain.

− Ensimmäisen kerran tunsin sen, kun touhusin kaverieni kanssa rannalla. Näin valkoisiin pukeutuneen miehen ratsastava valkoisella hevosella. Mutta ystäväni eivät nähnet häntä, vain minä.

Totuutta etsimässä

Nuoruusvuosinaan Adnan rukoili uskollisesti, mutta alkoi ajan mittaan kyseenalaistaa monia asioita.

− Rukoilin Jumalaa johdattamaan minua oikealle tielle, luin Raamattua ja etsin tietoa internetistä. Luin Vanhan testamentin kertomuksia Aadamista ja katsoin Jeesus-filmin. Kun luin Uudesta testamentista, miten Jeesus antoi anteeksi syntiselle naiselle, silmäni aukesivat.

Vähän sen jälkeen Adnan rukoili illalla Jeesuksen nimessä anteeksiantamusta synneillensä. Hän rukoili, että Jumala tekisi hänestä haluamansa kaltaisen ihmisen ja otti Jeesuksen vastaan pelastajanaan. Adnan nukahti, mutta heräsi ja tunsi, kuinka ”jokin revittiin irti rinnastani ja huusin apuun Jeesusta”.

Pakolaisena toiseen maahan

Toivuttuaan yöllisestä kokemuksestaan Adnan jakoi kokemansa vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa. Perhe halusi myös seurata Adnania Jeesus-tielle, mutta naapurit, sukulaiset ja tuttavat alkoivat uhkailla heitä. Adnanin perhe muutti pääkaupunkiin Sanaan, missä kukaan ei tuntenut heitä.

− Vaikeuksista huolimatta Jumala ei koskaan hyljännyt meitä. Unessa näin taas valkoisen miehen ja hän kysyi minulta, mitä haluan. Sanoin haluavani kasteen. Tunsin jotain kuumaa pääni päällä ja luulin hetken, että se polttaa minut.

Adnanin perhe pakeni sukulaisten ja naapurien uhkaa toiseen maahan, ja siellä koko perhe kastettiin. He hakivat pakolaisstatusta, mutta heidän hakemuksensa hylättiin, ja he joutuivat palaamaan Jemeniin. Adnanin vaimo kokee jatkuvaa uhkaa perheensä taholta.

Ainoa perheeni

SAT-7-satelliittitelevisiokanava ja erityisesti Jeesuksen perhe -ohjelma ollut suurena rohkaisuna Adnanille, kun he perheenä ovat joutuneet elämään yksin uskonsa kanssa. Ohjelma vakuuttaa katsojia siitä, että Jeesuksessa olemme kaikki sisaria ja veljiä. Huolimatta siitä, mitä kukin käymme elämässämme läpi. Adnan on myös kommunikoinut useamman kerran SAT-7:n katsojapalautetiimin kanssa ja saanut heiltä rukoustukea elämänsä vaikeissa tilanteissa.

− He eivät ole jättäneet perhettäni yksin. SAT-7 on ainoa perhe, mikä meillä on, Adnan sanoo.

Jotta kaikki voivat kuulla

Koronapandemian aikana satelliittitelevisio SAT-7:n rooli kristittyjen uskonelämän rohkaisijana ja tukijana Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueella on korostunut entisestään. Se näkyy esimerkiksi siinä, että SAT-7:n katsojapalautteiden ja kontaktien määrä nousi lähes kolmanneksen koronavuoden 2020 aikana.

SAT-7:n kanavat antavat usein yksin uskonsa kanssa erityksissä eläville kristityille mahdollisuuden kertoa uskostaan ja saada samalla rukoustukea ja verkostoja. Adnanin tarina on yksi monista, jotka on jaettu kanavilla.

On hienoa olla mukana tässä työssä!

*Nimi muutettu turvallisuussyistä, kuvituskuva SAT-7.

Lue lisää kertomuksia Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta ja tutustu Katso ihmistä -teemavuoteen!