Hyppää sisältöön

Toivoa meille kaikille

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta toivo? Olen yrittänyt miettiä toivon merkitystä elämässä ja sitä, miten sitä voisi kuvata. Toivo voi olla esimerkiksi mielentila, joku voi sanoa olevansa toiveikas jonkun asian suhteen. Toivo voi myös liittyä jonkun toiveen toteutumiseen. Ehkä toivo on kuitenkin vielä enemmän kuin toiveikas tunne tai jonkun toiveen toteutumisen odotus. Toivo voimaannuttaa, se antaa näköalaa elämään vaikeiden, joskus jopa mahdottomienkin tilanteiden kohdalla. Toivon avulla jaksaa ponnistella kohti parempaa. Sanonta kuuluu myös: “niin kauan kuin on elämää, on toivoa”. Pohjimmiltaan toivo tuntuu olevan jotain, jolla on syvä, elämää kantava merkitys.

Raamatun valossa toivolla on iankaikkisuusnäkökulma. Elämä koettelee ihmisiä monin tavoin, ja maailmanmenoa seuratessa voisi epätoivo tai toivottomuus vallata helposti mielen. Raamatun sanoma kuitenkin on, että tässä ei ole vielä kaikki, on olemassa parempi todellisuus. Että kaiken keskellä, murheiden, taakkojen ja tuskan, on olemassa Jumalan rakkaus. Hän, Jumala itse, on ottanut kärsivän ihmisen taakan kantaakseen. Ja hän, Jumala, tarjoaa ihmiselle mahdollisuuden pelastukseen ja eheytymiseen jo tämän ajan keskellä kulkien itse ihmisen rinnalla.

“Minä annan tulevaisuuden ja toivon”

Jeesus sanoi antavansa meille tulevaisuuden ja toivon. Välillä elämän taakat ja murheet voivat kuitenkin viedä toivon näköalan elämästä. Suuren tuskan tai epätoivon vallassa Jeesuksen sanat saattavat tuntua vaikealta käsittää tai ottaa vastaan. Mutta ehkä niihin kätkeytyy juuri se Jumalan rakkauden paradoksi, että Hän ei välttämättä ota meidän kipuamme pois, mutta Hän on siinä meidän kanssamme ja kulkee meidän kanssamme. Jeesus itse joutui kulkemaan sen kaikkein kovimman tien. Hänen tuli kärsiä, kokea Jumalan hylkääminen ja kuolla, jotta meillä olisi tulevaisuus ja toivo.

Jeesus myös kutsuu meitä, omiaan, olemaan toivon tuojina tämän maailman keskellä. Jokainen meistä tarvitsee rakkauden kokemista, rohkaisua, lohdutusta, kuuntelemista, välittämistä. Kun voi olla toiselle apuna, taakan puolittajana, rinnalla kulkijana, on tuomassa toivoa lähimmäisen elämään.

Radio-ohjelmat toivon välittäjinä

Medialähetystyössä toivoa viedään sellaisten lähimmäisten ulottuville, joilla on vähän tai ei lainkaan mahdollisuuksia kuulla Jumalan rakkaudesta. Esimerkiksi Sansan yhteistyökumppanin TWR:n Toivoa naisille -työ kertoo Jumalan rakkaudesta maailman naisille radio-ohjelmien avulla 72 kielellä ja rohkaisee naisia rukoilemaan toistensa puolesta yhteisen rukouskalenterin avulla.

Toivoa naisille -työstä voit kuulla lisää lauantaina 18.11. Pirkkalan kirkossa järjestettävässä Uskomaton nainen -konferenssissa, jossa pääpuhujana on työn kansainvälinen johtaja Peggy Banks. Lue lisää konferenssista ja Toivoa naisille -työstä! Olkaamme toivon tuojia!