Hyppää sisältöön

Legacy Kroatia vei kymmenen nuorta tutustumaan lähetystyöhön Kutinan seurakuntaan

Aktion ohjelmaan kuului muun muassa lastenohjelman toteuttamista. Opetushetken jälkeen lapset pääsivät leikkimään ja kisaamaan kirkon pihamaalle. Kuva: Lauri Ilola.

Sansa osallistui kesäkuussa kansainväliseen aktioon, jossa yli sata nuorta lähetettiin ympäri maailmaa erilaisiin kohteisiin. Legacy Kroatia vei kymmenen nuorta palvelemaan Kutinan evankelista seurakuntaa.

Aktiomatkan aikana suomalaisryhmä pääsi tutustumaan Kutinan seurakunnan päivittäiseen työhön osallistuen muun muassa humanitäärisen avun jakamiseen, lasten- ja nuortentyön suunnitteluun ja jumalanpalveluksien toteutukseen.

Vajaan kahden viikon aktiomatkan aikana ryhmä teki vierailut Legradin ja Bršljanican seurakuntiin, oli mukana kolmessa jumalanpalveluksessa, kohtasi ihmisiä muun muassa Zagrebissa ja Koprivnicassa ja teki monipuolisesti talkootöitä seurakunnan pihamaalla. Lisäksi nuoret pitivät todistuspuheita seurakunnan tapahtumissa. Kutinan evankelisluterilaisen seurakunnan johtaja Elina Braz de Almeida iloitsi aktioryhmän vierailusta.

– Ilo ja kiitollisuus ovat varmaan päällimmäisiä upeasti menneen Legacy Projectin jälkeen. Tämä oli ensimmäinen vuosi meille Kroatiassa ja oli hienoa päästä mukaan tämänkaltaiseen projektiin! Saimme pitää evankelisen kirkon seurakunnissa sydämellisiä ja monella tavalla lahjakkaita nuoria. On rohkaisevaa ja innostavaa nähdä, miten nuoret ihmiset ovat valmiita sitoutumaan ja lähtemään lähetystyöhön, Braz de Almeida kehui.

Kroatiaan matkustanut ryhmä koostui pääosin Tampereen Vapaakirkon nuorista. Nuorimmat osallistujat olivat 13-vuotiaita, ja pari ryhmäläistä oli ylipäätään ensimmäistä kertaa ulkomailla. Yksi aktion teemoista oli oman uskonelämän vahvistaminen ja lähetystyön merkityksen pohdinta omassa elämässä.

Mikä ihmeen Legacy Project?

Legacy Project on Tampereelta lähtöisin oleva vuosittainen projekti, jossa nuoret ja nuoret aikuiset matkustavat suurena lähetysaaltona jokaiselle maailman mantereelle. Legacy Projectissa oli tänä vuonna mukana reilut sata nuorta. Järjestäjien ajatuksena on kasvattaa lähetysaaltoa merkittävästi vuonna 2021. Tavoitteeksi on asetettu osallistujamäärän kasvattaminen jopa 500:aan.

Legacy Projectin johtajiin ja kehittäjiin kuuluva Henri Hermunen visioi jo tulevaa Legacy Projectia. Hermusen mukaan on tärkeää, että seuraavalle projektille varataan tarpeeksi aikaa, jotta sen tavoitteet voidaan toteuttaa.

– Nyt on saatu homma alkuun ja ensimmäinen iso projekti toteutettua. Vuoden 2021 tavoite on 500 lähtijää, ja nyt meidän isoin tehtävä on saada 50 sitoutunutta ryhmänjohtajaa. Tänä vuonna saatiin aktivoitua nuoret ja jatkossa halutaan vahvistaa erilaisten alojen ammattilaisten roolia. Haluamme nähdä, että mahdollisimman moni voisi käyttää lahjojaan Jumalan valtakunnan hyväksi missä päin maailmaa tahansa, Hermunen suunnitteli.

Lauri Ilola