Toivoa naisille -radio-ohjelma valaa itsetuntoa kuulijoihin
Kuuntelijoiden Facebook-ryhmä toimii aktiivisesti, ja myös muslimit ovat alkaneet kysellä teologisia kysymyksiä radio-ohjelmien jälkeen, kertoo Turkin Toivoa naisille/Hanna-työn koordinaattori. Kuva: Tiina Virtanen.
“Tunsin ensi kertaa olevani jonkin arvoinen.” “Ohjelmanne lohduttaa minua. Kun voin salassa soittaa teille, siitä on minulle paljon apua.” “Puhutte niin kauniisti naisista. Kerrotte, että Jumala rakastaa naisia.”
Näin turkkilaiset kuuntelijat kuvaavat Toivoa naisille -radio-ohjelmaa ja sen vaikutusta elämäänsä. Puolen tunnin ohjelma lähetetään paikallisradiossa kahdessa Turkin suurimmassa kaupungissa Ankarassa ja Istanbulissa kerran viikossa. Ohjelmat tuottaa ja lähettää kansainvälinen medialähetysjärjestö TWR, joka on Sansan yhteistyökumppani. Suomalaiset tukevat taloudellisesti ohjelmien tekemistä ja lähettämistä.
Ohjelmiin liittyy mahdollisuus ottaa yhteyttä sen tekijöihin. Palautetta antavat kuuntelijat kertovat rankoista tilanteistaan. Yksi kuuntelija kertoo joutuneensa serkkunsa raiskaamaksi. Kun asia tuli ilmi, serkku joutui vankilaan, mutta nainen alkoi pelätä. Hän alkoi harrastaa taistelulajeja ja kehittyi nopeasti.
– Olin vihainen ja riidanhaluinen. Puolitoista vuotta sitten kuulin ohjelmanne ensimmäisen kerran. Äänestänne ja asenteestanne huokui rauhaa, ja minusta tuli heti vakituinen kuuntelija. Sen seurauksena tein rauhan Jumalan kanssa ja voin paljon paremmin.
Tilanne pahenee Turkissa
Turkin Toivoa naisille/Hanna-työ toimii yhä ahtaammissa olosuhteissa.
– Väkivalta on lisääntynyt. Talous heikkenee. Opetuksen taso laskee, kun kokeneita opettajia on irtisanottu. Opiskelijoista tuntuu, että heillä ei ole tulevaisuutta. Ihmiset eivät uskalla puhua tilanteesta, koska he pelkäävät joutuvansa pidätetyksi, Turkin Toivoa naisille/Hanna-työn koordinaattori kertoo. Hän ei halua nimeään julkisuuteen turvallisuussyistä.
Hän pyytää rukoilemaan sen puolesta, että ihmiset löytäisivät Kristuksen kaaoksen keskellä. Hän toivoo voivansa olla rauhantekijä ristiriitojen keskellä.
– Rukoustyömme jatkuu. Meistä on hienoa, että muslimit ovat alkaneet kysyä teologisia kysymyksiä radio-ohjelmien jälkeen. Salainen Facebook-ryhmämme toimii aktiivisesti, hän kertoo.
Apua pakolaisille
Turkissa on 2,5 miljoonaa Syyrian pakolaista. Monet heistä ovat eläneet Syyriassa hyvää elämää, mutta menettäneet kaiken.
– Olemme auttaneet syyrialaisia naisia ja perheitä. Heitä ihmetyttää, miksi kristityt haluavat auttaa, kun heidän omaa uskoaan tunnustavatkaan eivät auta. Kerron, että Jumala rakastaa heitä ja johdatti meidät yhteen. Lisään, että monet kristityt rukoilevat heidän puolestaan.
Tule mukaan jakamaan toivoa naisille!
Lähde: TWR