Hyppää sisältöön

Rippileiri yhdistää Keski-Lahden ja Kutinan seurakuntia

M18 piti tanssityöpajaa rippileirillä Unkarissa.

Nuorten tanssi- ja draamaryhmä M18 piti tanssityöpajaa Keski-Lahden seurakunnan rippikouluryhmälle Unkarin Pécsissä. Kuva: Noora Huikko.

Teimme kesäkuussa M18-ryhmän kanssa vierailun Unkarin Pécsiin, jossa tapasimme rippikouluryhmän Keski-Lahden seurakunnasta. Ohjelmassa oli tanssiesityksiä, todistuspuheita, workshop sekä yhteinen lounas.

Keski-Lahden seurakunnalla ja Kroatian evankelisen kirkon Kutinan seurakunnalla on pitkät perinteet yhteistyöstä, sillä rippikouluryhmät ovat vierailleet Kutinassa jo vuodesta 2004 alkaen. Toiminta aloitettiin nykyisen kirkkoherran Miika Hämäläisen sekä lähetyssihteeri Maarika Laakso-Helteen johdolla, mutta vuosien varrella mukana on ollut useita eri työntekijöitä.

Tämä oli ensimmäinen vuosi, kun Kroatian väki matkusti Unkariin ryhmää tapaamaan. Yhteistyön tarkoituksena on, että rippikoululaiset pääsevät tutustumaan lähetystyöhön ja kokemaan kristittyjen välistä yhteyttä.

Ensimmäisinä vuosina nuoret tutustuivat lähetystyöhön Kutinan seurakunnan työntekijöiden kautta. Viime vuosina mukana on ollut myös M18-ryhmä, joka tekee lähetystyötä median ja tanssin avulla.

Noora Huikko

Kirjoittaja on Kroatiassa Diak-harjoittelijana kesä-elokuussa 2019.