Hyppää sisältöön

Erkki Salo tuo Sansan varainhankintaan uusia näkökulmia

Erkki Salo

Erkki Salo kulkee kotoa Tampereelta Hyvinkäälle Sansaan, jota hän kuvaa unelmiensa työpaikaksi ja mahdollisuudeksi palvella osaamisellaan Jumalan valtakuntaa. Kuva: Leena Punkari.

Kauppatieteiden maisteri Erkki Salo, 47, on työskennellyt Sansassa varainhankinnan koordinaattorina marraskuun alusta. Tehtävä on uusi ja liittyy erityisesti sähköisen varainhankinnan kehittämiseen. Tärkeiksi siinä nousevat muun muassa luottamus, turvallisuus ja tekninen helppous.

Erkki Salolla on pitkä ja monipuolinen kokemus markkinoinnin ja media-alan yrittäjänä, mikä on linkittynyt myös kristilliseen työhön. Hän on tehnyt sekä valtakunnallista mainontaa että varainhankintaa. Hänellä on ollut niin mediamyyntitoimisto kuin hengellisen musiikin studio, mutta nyt aika oli kypsä uudelle tehtävälle.

Työn ystävä on mahdollistaja

− Lahjoittajan täytyy voida tuntea, ettei hän ole pelkkä lompakko. Hän on työn ystävänä mahdollistaja – sansalainen, jota ilman medialähetystyötä ei voi kehittää, Erkki Salo korostaa.

− Yhteydenpito lahjoittajien kanssa on tärkeätä. Meillä pitää olla riittävästi vuorovaikutusta, ja heidän pitää saada tarpeeksi palautetta − myös raportteja siitä, mitä rahoilla on saatu aikaiseksi.

Hyväksi esimerkiksi Salo näkee sansalaisen idean nimikko-ohjelmasta. Sansan kautta tuettaville, kristillisille radio- tai tv-ohjelmille voi maksaa lähetysaikaa ja saada tiedon valitsemansa ohjelman tarkasta ulostuloajasta, jotta voi halutessaan rukoilla samanaikaisesti kuuntelijoiden tai katselijoiden puolesta.

− Mutta myös kuukausilahjoittamista on syytä kehittää, koska se tuo järjestön talouteen ennustettavuutta. Kertalahjoitus esimerkiksi keräykseen voi olla kuukausilahjoitusta suurempi, mutta sitä ei yleensä tiedä etukäteen. Toki kaikki tuki on tärkeätä, Salo muistuttaa. Eikä pahaa tee hänen työssään sekään, että on perillä siitä, mitä muualla tukikuvioissa tapahtuu.

Rukoile ja tee työtä

Lähetyskipinä tarttui Erkki Saloon jo vapaakirkollisessa lapsuudenkodissa, jossa yöpyi matkapuhujia, ja sukuunkin kuuluu lähetyssaarnaajia. Nykyisin Erkki asuu hammaslääkäripuolisonsa Tarjan kanssa kilometrin päässä entisestä Ylöjärven-kodistaan, mutta Tampereen puolella.

Erkki kiittää vanhempiaan Kyllikki ja Sulo Saloa siitä, että he pyrkivät kasvattamaan lapsensa kielitaitoisiksi ja kansainvälisiksi, vaikkei rahaa oikein olisi ollutkaan. Erkki oli vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa ja suoritti siellä paikallisen ylioppilastutkinnon.

Erkki ja Tarja Salolle ovat yhteyksiensä kautta tulleet tärkeiksi työ Israelissa ja Indonesiassa. Sansan työtä Erkki kertoo “sympatiseeranneensa” pitkään etäämmältä ja seuranneensa Raamattu kannesta kanteen -opetusta. Radio Deistä hän sattui kuulemaan nykyistä tehtäväänsä koskevan työpaikkailmoituksenkin. Kyllikki-äiti on vetänyt Hanna-piiriä Tampereella.

− Raamatussa puhuttelee erityisesti, kun Jeesus sanoo olevansa tie, totuus ja elämä. Rukoileminen on aina ollut minulle tärkeätä, mutta yhä enemmän haluan elää uskoa todeksi myös käytännön tasolla. Ora et labora, rukoile ja tee työtä – nehän kulkevat käsi kädessä!, Erkki sanoo.

− Toisaalta tahdon oppia yhä enemmän Jumalan rakkaudesta. Olla rakastettu, enkä vain työrukkanen.

Leena Punkari