Hyppää sisältöön

Heijastava sudenkorento on Espoon Kappelipuodin hittituote

Tuula Jäppinen Kappelipuodissa

Tuula Jäppinen ideoi Kappelipuodin tuotteita ja tekee niitä paljon myös itse. "En osaa tehdä pientä määrää. Aina kun pääsen vauhtiin, syntyy suuria sarjoja", hän naurahtaa. Kuva: Eeva Vähäsarja.

Espoolainen Tuula Jäppinen poimii käteensä hopeisen sudenkorennon ja helmikorvakorut, kun häntä pyytää esittelemään Espoon Auroran Kappelipuodin kysytyimpiä myyntituotteita. Kun sudenkorennon muotoinen koruheijastin tuli myyntiin, siitä tuli heti suosittu.

– Perusmalli on netistä, mutta olen tehnyt siitä oman muunnelman. Isompi sudenkorento sopii reppuun, pienempi käsilaukun kanssa, Tuula Jäppinen kertoo.

Kappelipuodin myyntituotto tukee Sansan työtä. Usein materiaalit ovat huokeita. Silloin tuotteen ei tarvitse olla kallis, ja euroja kertyy lähetystyön hyväksi.

– Olen huomannut, että ihmisten on helpompi antaa, kun he saavat jotain vastalahjaksi. Ostajat tietävät tukevansa medialähetystä. Tukeminen on mieluisampaa, kun samalla voi ostaa vaikkapa korun.

Osana rukousketjussa

Osa Kappelipuodin tuotteista syntyy Auroran kappelin Toivoa naisille/Hanna-työn rukousryhmässä. Piiri kokoontuu joka toinen viikko.

Kansainvälisen Toivoa naisille/Hanna-rukousliikkeen ideana on rukoilla rukouskalenterin mukaan yksi rukous joka päivä. Saman rukouksen rukoilee noin 50 000 kalenterin käyttäjää eri puolilla maailmaa. Suomessa rukousliikkeen taustajärjestönä toimii Sansa.

– Voimme olla mukana valtavan suuressa ketjussa, joka rukoilee maailman naisten ja tyttöjen puolesta. Saamme kokea, miten suuri voima ja vaikutus rukouksella on. Meitä kuullaan. Se pistää hiljaiseksi ja nöyräksi, Tuula Jäppinen sanoo.

Marli Spieker sai korun

Toivoa naisille/Hanna-työn toinen kivijalka rukouskalenterin lisäksi ovat naisille suunnatut puolen tunnin ohjelmat, joissa käsitellään naisten arkea ja hengellistä elämää. Ohjelmia välitetään radion, internetin ja kuuntelulaitteiden avulla. Auroran Kappelipuodissa myytävillä tuotolla tuetaan Kambodžassa lähetettäviä khmerinkielisiä ohjelmia.

– Kun ryhmämme aloitti noin seitsemän vuotta sitten, meitä viehätti Toivoa naisille/Hanna-työn iskulause Siskolle kans. Tunnemme ryhmänä olevamme siskoja ja autamme siskoja muualla. Tunnelma kokoontumisissamme on lämminhenkinen, Tuula Jäppinen kertoo.

Myös Toivoa naisille/Hanna-liikkeen perustaja, brasilialaissyntyinen Marli Spieker on saanut lahjaksi Toivoa naisille/Hanna-työn tuotteen.

– Sain ojentaa hänelle korun ja kortin, kun hän kävi Suomessa ja puhui Helsingissä vuonna 2013. Toivoa naisille/Hanna-työn kansainvälisissä tehtävissä nykyisin toimiva Eeva Vähäsarja kuului silloin Auroran kappelin rukousryhmään. Hän toimi tulkkina kohtaamisessamme.

Koju kattoineen

Auroran Kappelipuoti on oikean kojun näköinen kattoineen. Siellä myydään myös kirjoja, kortteja ja käsitöitä. Puoti on auki aina, kun kappelissa on toimintaa. Vahtimestarit pitävät siitä huolen. Puodin tuotteita on tarjolla myös Espoon seurakunnan vuotuisilla SyysMatin markkinoilla. Tänä vuonna markkinat järjestetään Espoon tuomiokirkonmäellä 16.-17.9.2017.

– Se on iso tapahtuma, jossa on monipuolista ohjelmaa. Se vetää puoleensa paljon muitakin kuin Auroran kappelissa kävijöitä. Ostajia riittää, Tuula Jäppinen kertoo.

Kappelipuodissa etenkin syyskausi ja joulusesonki ovat hyviä myyntiaikoja.

Nyt kesällä Tuula Jäppinen keskittyy orvokkikorttien tekoon. Hän hankkii kauniin orvokkiamppelin, ottaa siitä kukkia ja kuivaa niitä miniprässillä. Sitten hän laminoi kukat kauniille paperille tai kankaalle ja liimaa näin syntyneen pienen kukkataulun kaksipuoliselle kortille, jossa on aukko.

– Kukkakortista on tullut suosittu, koska se sopii moniin eri tarkoituksiin.

Liisa Heinänen