Hyppää sisältöön

Inka Reyes: Antamisen tulee olla ilo

Inka Reyes puhelimen ja tietokoneen ääressä.

Inka Reyes työskentelee määräaikaisessa projektissa 10 tuntia viikossa. Kuva: Inka Reyes.

Sansan uusi kasvo Inka Reyes palvelee puhelimitse työn tukijoita. Koska korona-aika rajoittaa kohtaamisia kasvokkain, haluamme tavoittaa ihmisiä nyt erityisesti puhelimitse.

Inka Reyes tiesi Sansan työstä vain pääpiirteet ennen työn alkamista. Työtä osa-aikaisena palveluneuvojana on takana pari viikkoa, ja hän kertoo oppineensa jo paljon.

− Olen vaikuttunut siitä, miten median välityksellä voidaan viedä evankeliumia ja tavoittaa ihmisiä ja kansoja, jotka eivät muuta kautta todennäköisesti pääse kuulemaan sanomaa Jeesuksesta. Minua koskettaa myös se, miten median avulla voidaan mahdollistaa seurakuntayhteys sellaisille kristityille, jotka joutuvat elämään uskonsa kanssa yksin, paheksuttuina tai jopa vainottuina.

− Sansan tukijat ovat lämminsydämisiä kristittyjä, auliita antamaan tukeaan. Lahjoittajat kautta linjan pitävät Sansaa suuressa arvossa. Useimmat, joita olen tähän mennessä tavoittanut, ovat olleet mukana jo kauan. Olen oppinut heiltä paljon.

Miksi haluat jutella ihmisten kanssa lahjoittamisesta?

− Tein kymmenen kuukautta televarainhankintaa toiselle järjestölle ja koin, että minulla on taitoja ja osaamista, joista on hyötyä siinä työssä. Vaikka tämä järjestö teki fantastista työtä, tunsin, että jotain puuttui. Järjestö oli sitoutumaton eli ei edustanut mitään uskontoa, eikä usko voinut siksi olla osana työtäni kohdatessani ihmisiä puhelimitse. Tämä todella hyvää tekevä järjestö ei pystynyt tekemään sitä, mitä vain Jeesus voi tarjota. Haluan olla mukana saattamassa pelastusta ihmisten vastaanotettavaksi.

Inka Reyes haluaa tukea myös niitä lahjoittajia, jotka kokevat monet varainhankinnalliset haasteet kuormittavina. Joskus keskusteluissa päädytään siihenkin, että markkinointiviestintä estetään kokonaan.

Palveluneuvojan tehtävänä on löytää aina työn tukijan kanssa sopiva muoto lahjoittamiselle ja sopia myös yhteydenpidon keinoista: onko se esimerkiksi sähköistä vai printtipainotteista. Lisäksi hän esittelee kuukausilahjoittamisen mahdollisuutta tukijoille.

− Kuukausilahjoittamisesta ajattelen, että se on minkä tahansa järjestön kannalta erityisen arvokas lahjoitusmuoto, koska se tuo työhön jatkuvuutta. Olen käyttänyt työssäni joskus vertausta, että se on vähän kuin säännöllinen kuukausipalkka versus satunnaisesti silloin tällöin tilille tupsahtava ennalta-arvaamaton palkkasumma. Kuukausilahjoitukset mahdollistavat, että toimintaa voi suunnitella paremmin. Mutta kaikille se ei sovi ja se on tietenkin täysin ymmärrettävää.

− Olen myös sitä mieltä, että antamisen kuuluu olla ilo antajalle. Paras tapa lahjoittaa on se, joka ilahduttaa myös antajaa.

Merkityksellistä elämää etsimässä

Näyttelijän koulutuksen saanut Inka Reyes on sellaisessa vaiheessa elämässään, jossa hän etsii merkitystä ja merkityksellisyyttä elämäänsä. Hän myös miettii, miten voisi elää Jumalan valtakunnan kannalta merkityksellistä elämää.

− Minulle merkitsee paljon, että Sansa on työntekijöilleen ja tukijoilleen yhtä perhettä, niin kuin me kristityt olemme maailmanlaajuisesti muutenkin. On ollut siunaus saada tulla osaksi tätä Sansa-perhettä ja kohdata siskoja ja veljiä puhelimitse ja jakaa kuulumisia ja ajatuksia. Ruumis elää ja toimii, jatketaan hyvää työtä ja pidetään Kristus päänä. Ilman häntä me emme voi mitään tehdä. Siispä kunnia Jumalalle ihmeellisestä työstään ja kiitos, että saamme yhdessä olla osana sitä.

Marja Soikkeli