Hyppää sisältöön

Kolme vapaaehtoista kertoo, mikä medialähetystyössä innostaa

Pekka Päivärinta, Paula Forsgren ja Päivi Muotka.

Vapaaehtoisten ja Sansan ystävien Varustamo-tapahtumaan marraskuussa osallistuneet Pekka Päivärinta, Paula Forsgren ja Päivi Muotka kertovat, mitä vapaaehtoistehtävät ja medialähetystyö heille merkitsevät. Seuraava kaikille kiinnostuneille avoin Varustamo järjestetään Tampereella 26.−28.4.2024. Kuva: Laura Ahonen.

Sansan työn ystäville ja vapaaehtoisille tarkoitettu Varustamo-tapahtuma tulee jälleen huhtikuussa. Edelliseen Varustamoon marraskuussa osallistuneista kolme kertoo ajatuksiaan medialähetystyöstä ja vapaaehtoistehtävistä.

Päivi Muotka Mikkelistä toimii Toivoa naisille -piirin vetäjänä. Hänen näkynään on innostaa lähetystyöhön sellaisiakin kristittyjä, joille se ei ole sydämen asia.

Päivi Muotka unelmoi myös siitä, että osattaisiin kutsua ja rohkaista uusiakin ihmisiä ottamaan vastuuta, ensin kokeneemman rinnalle esimerkiksi tilaisuuksien juonto- ja rukoustehtäviin. Näin saataisiin vastuuta jaettua laajemmalle sekä elävyyttä ja monimuotoisuutta kokoontumisiin. Hän muistuttaa, että on tärkeää kunnioittaa toistemme tapaa tehdä asioita.

− Medialähetystyö on nykyaikaa. Mediaa seurataan ja sen kautta meille syötetään kaikenlaista. Myös hyvää kannattaa jakaa median kautta. Minulla on halu tukea heitä, joilla on mediatyön osaamista. Tarvitaan rukoilijoita ja taloudellista tukea. Jokaisen on hyvä Jumalan edessä kysellä tasapainoa uhraamisen määrälle ja kohteelle, sekä muille tehtäville, Muotka sanoo.

Toivoa naisille -työ tuntui heti omalta

Paula Forsgrén Äänekoskelta toimii Toivoa naisten pysäkin vetäjänä. Hän tutustui Sansan työhön seurakunnan nimikkolähetti Elina Braz de Almeidan kautta. Toivoa naisille -työ tuntui myös heti omalta.

Paula Forsgrénin sydämellä on ajatus siitä, että meistä jokainen on jollain tavalla särkynyt, mutta Jumala voi eheyttää ja käyttää myös rikkinäisyyttämme meille tarkoitetuissa tehtävissä. Sansan työssä häntä on koskettanut myös rukouksen tärkeyden korostaminen.

− Medialähetystyössä motivoi se, että sillä tavoitetaan heitä, joita ei muuten tavoitettaisi. Minulla on erityisesti sydämelläni kodeissaan radiota kuuntelevat naiset sekä pelkäävät ja yksinäiset. He voivat saada vahvistavan sanoman median kautta, tiedon kuka on Jeesus. Miten valtava mahdollisuus tämä onkaan.

−  Varustamossa sai kokea syvää yhteyttä uusien tuttavuuksien kanssa. Ymmärsimme, että olemme samaa Kristuksen ruumista, Forsgrén muistelee.

Uusi medialähetyspiiri alkoi Varkaudessa

Pekka Päivärinta Varkaudesta toimii medialähetyspiirin vetäjänä. Hän korostaa sitä, että kaiken pohjalla on rukous. Kun Pyhä Henki johdattaa, saa myös uskallusta uusien askeleiden ottamiseen. Päivärinta toivoo, että ihmiset suostuisivat siihen, että Jumala saa heitä käyttää työssään.

Varkaudessa aloitettiin uusi medialähetyspiiri syksyllä 2023. Pekka Päivärinta haastaa jokaista piiriä kutsumaan mukaan ainakin yhden maahanmuuttajan.

− Olen kokenut ihmeiden sarjan, kun minut johdatettiin seurakuntatyössä mediatyön piiriin. Sen työn monipuolisuus valloitti. Lasten ja nuorten kanssa teimme videoita, joista kaksi päätyi jopa SAT-7:n kanavalle. Haluan olla myös aikuisten parissa madaltamassa kynnystä mediatyön kokeiluun kotimaassa. Aidot tarinat ihmiseltä ihmiselle koskettavat ja voivat olla välittämässä evankeliumia, vaikkapa Facebookissa tai Instagramissa, Päivärinta toteaa.

Henna Luoma

Kirjoitus on julkaistu Sansa-lehdessä 1/2024.

Lue lisää Tampereella 26.−28.4. järjestettävästä Varustamosta ja ilmoittaudu mukaan!