Hyppää sisältöön

Lähetystyöntekijöitä siunattiin Medialähetyspäivillä

Siunaus Lappeen kirkossa

Medialähetyspäivillä siunattiin lähetystyöntekijät Eila Murphy, Sirpa Rissanen, Eeva ja Jari Vähäsarja sekä vapaaehtoinen aluetyöntekijä Pirjo Antila. Siunauksen toimitti piispa Seppo Häkkinen. Kuva: Leena Punkari.

Medialähetyspäivien piispanmessussa Lappeen Marian kirkossa 22.5. siunattiin neljä Sansan lähetystyöntekijää ja yksi vapaaehtoinen aluetyöntekijä. Ensimmäiselle työkaudelle siunattiin Sansan uusin lähetystyöntekijä, BA ja yo-merkonomi Sirpa Rissanen, joka työskentelee SAT-7:n hankehallinnon tehtävissä Kyproksella.

Mediatutkija, filosofian tohtori Eila Murphy siunattiin 11. työkaudelle tutkimustyöhön, jota hän tekee FEBC Internationalin palveluksessa enimmäkseen Suomesta käsin. Erityisopettaja Eeva Vähäsarja siunattiin toiselle työkaudelle TWR-Euroopan Hanna-työn koordinaattoriksi, asemapaikkanaan Itävalta. Diplomi-insinööri Jari Vähäsarja siunattiin niin ikään toiselle työkaudelle TWR-Euroopan palvelukseen, projektien hallintakoordinaattoriksi.

Vapaaehtoiseksi aluetyöntekijäksi siunattiin Pirjo Antila Alavudelta. Sansan yhteydessä toimii kasvava joukko vapaaehtoisia aluetyöntekijöitä, jotka pitävät eri tavoin esillä medialähetystyötä omilta kotipaikkakunniltaan käsin.

Siunauksen toimitti Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen. Häntä avustivat pastori Terhi Ruokonen-Jalo, Sansan hallituksen puheenjohtaja Jarno Tepora, toiminnanjohtaja Juha Auvinen, kansainvälisen kumppanuustoiminnan johtaja Timo Reuhkala sekä lähetyssihteeri Maarit Berg.

”Synnin turmelemasta elämästä ei tule parempaa paikkailemalla”

Piispa Seppo Häkkinen aloitti saarnansa viittaamalla indonesialaiseen Ariin, joka on viime aikoina ollut esillä Sansan viestinnässä. Hinduvaltaisella Balin saarella asuva Ari sanoo radion olevan hyvä väline, sillä sitä voi kuunnella salaa muulta perheeltä.

Piispa Häkkinen muistutti, että Jeesukseen salaa tutustuvia ja uskovia on ollut ennenkin. Myös päivän evankeliumitekstissä puhutaan Nikodemoksesta, joka tuli yöllä salaa Jeesuksen luo. Nikodemos halusi tietää, miten hän voisi olla varma siitä, että pääsee sisälle Jumalan valtakuntaan.

– Vastaus yllätti uskonnon asiantuntijan ja opettajan. Jeesuksen neuvo ei ollut teknisiä ohjeita hyvään elämään. Synnin turmelemasta elämästä ei tule parempaa paikkailemalla. Kyse on samasta asiasta kuin entisen alokkaan kohdalla: asento ei korjaamalla parane vaan on tehtävä kokonaan uusi. Vanha ei muutu paremmaksi, vaan on saatava kokonaan uusi elämä. Nikodemoksen tuli syntyä uudesti, vedestä ja Hengestä. Uudestisyntyminen on tie iankaikkiseen elämään.

– Vain Jumalan Hengestä syntynyt voi päästä Jumalan valtakuntaan. Mikään, mitä olemme luonnollisessa syntymässämme saaneet, ei riitä tekemään meistä kristittyjä ja iankaikkisen elämän perillisiä. Siihen tarvitaan Jumalan teko.

Kristityksi tuleminen on kuin uusi syntymä, jonka Jumala saa aikaan. Kristityn elämä on myös toistuvaa uutta alkua, piispa Häkkinen sanoo:

– Uskossa ei ole kysymys vain kerran tapahtuneesta uudesti syntymisestä, vaan siitä, että uuden elämän alkamisen ihme tapahtuu aina uudelleen ja uudelleen. Saamme turvautua joka päivä Jeesuksen kertakaikkiseen ristinkuolemaan. “Joka aamu on armo uus”.

Jeesuksen lupaus on totta tänäänkin

– Tänään synnin ja kuoleman vaivaamina saamme katsoa ristille, jossa meille annetaan synnit anteeksi ja jossa meille lahjoitetaan elämä. Saamme katsoa Jeesuksen ristiä ja tarttua hänen omaan lupaukseensa: jokainen, joka uskoo häneen, saa iankaikkisen elämän, piispa Seppo Häkkinen sanoi saarnassaan.

Hän muistutti, että tätä ristin sanomaa kristillinen kirkko on lähetetty julistamaan kaikkialle maailmaan. Lähetys on kirkon perustehtävä, ja jokaisen kristityn tehtävä on olla siinä mukana oman kutsumuksensa mukaisesti.

– Te tänään työhön siunattavat olette ottaneet vastaan Jeesuksen kutsun ja haluatte palvella häntä sanoin ja teoin. Voimanlähteenä työssänne on se sama ristin evankeliumi, jota toisille välitätte. Siihen te saatte luottaa myös omalla kohdallanne. Sillä hän, joka teitä kutsuu, on luvannut olla kanssanne kaikkina päivinä maailman loppuun asti.

21.–22. toukokuuta vietettävät Medialähetyspäivät on Sansan ja Lappeenrannan seurakuntayhtymän yhteinen tapahtuma. Lappeenranta-salista lauantaina lähetetyt suorat nettilähetykset tulevat jälkikäteen katsottaviksi Sansan YouTubeen.