Hyppää sisältöön

Marjaana Keränen Raamattu kannesta kanteen -ohjelman uudeksi toimittajaksi

Marjaana Keränen studiossa.

Marjaana Keränen aloittaa toimittajana Raamattu kannesta kanteen -ohjelmassa 5.8.2019. Kuva: Marjaana Keränen.

Raamattu kannesta kanteen -ohjelman (Rkk) toimittaja vaihtuu. Elina Vaittisen seuraajana toimii marraskuun loppuun saakka Marjaana Keränen. Hän on aiemmin työskennellyt Radio Deissä toimittajana ja tuottajana.

Alun perin Rkk-ohjelman toimittajan pestin piti olla kesäloman sijaisuus, mutta yllättäen tarjoutuikin mahdollisuus pidempään työjaksoon.

− Aluksi keskustelimme vain kesäloman sijaisuudesta, mutta sitten Elina Vaittinen päätti siirtyä toisiin tehtäviin ja Sansassa tarvittiin toimittajaa nopealla aikataululla. Olen innoissani päästessäni toimittajaksi Raamattu kannesta kanteen -ohjelmaan. Radio Deissä työskennellessäni olen oppinut, kuinka kuunneltu ja rakastettu ohjelma on. Myönnän, että hieman jopa jännittää hypätä näin merkittävän ohjelman toimittajaksi.

Marjaana kertoo, että kun työt loppuivat Radio Deissä tammikuussa 2019, oli aika ladata akkuja ja miettiä tulevaa rauhassa. Aiemmin tarkat tulevaisuuden suunnitelmat vaihtuivatkin epätietoisuuteen.

− Kun työt Radio Deissä loppuivat, ei minulla ollut valmista suunnitelmaa tilalle. Aiemmin olen halunnut suunnitella elämääni tarkemmin ja tietää pari-kolme askelta eteenpäin. Eihän ne askeleet aina ole toteutuneet, mutta suunnitelmia on ollut. Nyt olen elänyt sellaista aikaa, että omia suunnitelmiani on riisuttu ja olen joutunut ihmettelemään, miksi mikään ovi ei tunnu aukeavan lukuisista kolkutteluista huolimatta. Olen kysellyt Jumalalta, että mihin Hän minua kutsuu ja missä on paikkani.

− En saanut keväällä toivomaani opiskelupaikkaa ja olen ollut sellaisessa uskon koulussa, jossa on täytynyt opetella luottamaan Jumalaan enemmän. Tämä on ollut kasvun aikaa enkä osaa vieläkään vastata tyhjentävästi, mikä on paikkani ja kutsumukseni jatkossa, mutta Sansan tarjoama mahdollisuus tuntui kuitenkin sellaiselta, johon halusin tarttua.

Raamattua säännöllisesti

Raamattu kannesta kanteen -ohjelmassa perusasiat eivät muutu toimittajan vaihdoksen myötä. Ohjelman keskiössä ovat jatkossakin Jukka Norvannon opetukset, joiden avulla syvennytään Raamattuun. Marjaana Keränen pitää Raamatun säännöllistä lukemista tärkeänä.

− Raamatun merkitys on vahvistunut elämässäni. Törmäsin tutkimukseen, josta ilmeni, että säännöllinen Raamatun lukeminen muuttaa käytöstämme ja toimintaamme. Jumalan sanan vaikutukset näkyvät selvimmin ihmisissä, jotka lukevat Raamattua neljä kertaa viikossa tai enemmän, mutta satunnainen lukeminen ei vaikuttanut juurikaan ihmisten elämään. Tämä oli minusta mielenkiintoista ja rohkaisi itseänikin lukemaan Raamattu enemmän.

− On hyvä, että tänä päivänä on monenlaisia tapoja lukea ja opiskella Raamattua. Mielestäni esimerkiksi Norvannon raamattuopetukset auttavat ihmisiä syventymään Sanaan helpolla ja ymmärrettävällä tavalla säännöllisesti. Olen myös iloinnut Rkk-mobiilisovelluksesta, sillä se mahdollistaa Raamatun opiskelua missä vaan.

Katso Marjaanan esittelyvideo:

 

Tue Raamattu kannesta kanteen -radiointikustannuksia!