Hyppää sisältöön

Medialähetyspäivillä siunattiin 15 työntekijää ja vapaaehtoista tehtäviinsä ulkomailla ja Suomessa

Medialähetyspäivillä siunattiin työntekijöitä ja vapaaehtoisia.

Medialähetyspäivillä siunattiin yhdeksän Sansan työntekijää ulkomaan työkaudelle tai kotimaantyöhön sekä kuusi Sansan yhteydessä toimivaa vapaaehtoista tehtäviinsä Suomessa. Kuva: Leena Punkari.

Medialähetyspäivien messussa Vivamon Särkyneen sydämen kirkossa sunnuntaina 27. toukokuuta siunattiin yhdeksän työntekijää ja kuusi vapaaehtoista medialähetystyön tehtäviin ulkomaille ja Suomeen.

Nykyisistä lähetystyöntekijöistä Marja-Liisa Ezzine siunattiin 14. työkaudelle maahanmuuttajatyöhön ja SAT-7:n arabiankielisen televisiojumalanpalveluksen tehtäviin sekä Elina Braz de Almeida viidennelle työkaudelle Kroatian evankelisen kirkon palvelukseen.

Ensimmäiselle työkaudelle siunattiin ulkomaantyön kandidaatit Päivi ja Ilkka Kastepohja TWR-Aasian palvelukseen Singaporeen sekä Joanna ja Petteri Rantamäki SAT-7 Pars -kanavan palvelukseen Kyprokseen.

Kotimaan työntekijöistä Satu Hauta-aho siunattiin Sansan verkostokoordinaattorin tehtävään ja Tea Rasi Sansan seurakuntapalvelujen palvelukoordinaattorin tehtävään. Lisäksi siunattiin yksi kansallinen työntekijä.

Sansan työn yhteydessä toimivista vapaaehtoisista siunattiin tehtäviinsä vapaaehtoinen aluetyöntekijä ja Toivoa naisille -työryhmän jäsen Kati Lücke, vapaaehtoiset aluetyöntekijät Sri Widiastuti Tyrkkö ja Rauha Pulkkinen sekä Toivoa naisille -lähettiläät Jaana Lescelius, Katja Pihlajamäki ja Christine Marc.

“Jeesus lähetti kaikki, myös epäilijät”

Ylistysmessussa liturgina toimi Sansan toiminnanjohtaja Juha Auvinen ja saarnasi kansainvälisen työn asiantuntija Anssi Almgren Espoon hiippakunnasta. Musiikista vastasi ylistysryhmä Soihtu Alajärveltä. Saarnansa alkuun Anssi Almgren toi terveiset piispa Tapio Luomalta.

Päivän evankeliumitekstissä (Matt. 28:16−20) Jeesuksen opetuslapset olivat juuri kuulleet uutisen, joka muutti kaiken hyvin perustavanlaatuisella tavalla. He lähtivät Galileaan, ja vuorella Jeesus antoi heille lähetyskäskyn.

− Tehtävän laajuus pakottaa meidät kristityt toimimaan yhdessä. Se on liian laaja yhdelle järjestölle tai kirkkokunnalle. Jeesus on alusta alkaen yhdistänyt meidät yli kieli- ja kirkkorajojen. Hän lähettää meidät kaikki, Anssi Almgren muistutti.

− Jeesus lähetti kaikki, myös ne, jotka epäilivät. Ei vaadittu täydellisyyttä. Jumalan valtakunta tarvitsee meitä jokaista tänään. Meillä on jumalallinen viesti, jota saamme viedä tässä ajassa. Se on viesti, joka muuttaa maailmaa, ihmisten henkilökohtaista elämää ja isoja kokonaisuuksia. Apuna meillä on toinen toisemme ja Jeesus: “… minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.”

Annaleena Pakkanen