Hyppää sisältöön

Medialähetystyöhön voi vaikuttaa

Lähde-lehden pääkirjoituskuvassa Juha Auvinen.

Sansan toiminnanjohtaja Juha Auvisen pääkirjoitus Lähde-lehdessä.

Marraskuussa pidetyissä vaaleissa seurakunnat ja seurakuntayhtymät saivat uusia päättäjiä. Luottamushenkilöillä on mahdollisuus vaikuttaa muun muassa toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen, työntekijöiden valintaan, toimitiloihin ja varojen käyttöön.

Yksi seurakunnan keskeinen tehtävä on sen kansainvälinen vastuu, lähetystyö ja kansainvälinen diakonia. Luottamushenkilöt päättävät, miten ja minkä järjestön kautta seurakunnan varoja käytetään evankeliumin viemiseen ja lähimmäisten auttamiseen muissa maissa.

Tätä varten Kirkon lähetystyön keskus on laatinut suosituksen kriteereineen. Yksi niistä koskee seurakunnan mahdollisuutta osallistua järjestön lähetystoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen sekä järjestön johdon valitsemiseen.

Medialähetys Sanansaattajissa (Sansa) tämä on mahdollista liittymällä jäseneksi. Seurakuntien edustajat osallistuvat yksityishenkilöjäsenten rinnalla äänivaltaisina päätöksentekoon järjestön tulevaisuuden suunnasta Sansan yhdistyksen kokouksissa. Jos seurakunta, yhdistys, säätiö tai yksityishenkilö ei halua käyttää ääntään Sansan kevät- ja syyskokouksessa, on mahdollista liittyä kannattavaksi jäseneksi.

Kun seurakunnalla on Sansan kanssa yhteistyösopimus lähetystyöntekijän tai jonkin medialähetystyön ulkomaisen kohteen tukemisesta, vuosittaista jäsenmaksua ei peritä. Yhteistyösopimuksia on kaikkiaan 208 yhteensä 177 seurakunnan tai seurakunnan kappeliseurakunnan kanssa. Lisäksi on seitsemän yhteistyösopimusta eri järjestöjen kanssa. Sansan jäseneksi on liittynyt 85 seurakuntaa.

Sansa on muiden kirkon lähetysjärjestöjen tapaan seurakuntien palvelujärjestö. Ulkomailla Sansan medialähetystyö 36 kielellä ulottuu yli 20 maahan Aasiassa, Afrikassa ja Euroopassa. Työ kattaa erilaisia mediasisältöjä mobiilisovelluksista satelliittitelevisio- ja radio-ohjelmiin. Ne tavoittavat ihmisiä sielläkin, missä muuten ei voida kertoa Jumalan rakkaudesta koko maailmaa ja kaikkia luotuja kohtaan.

Medialähetys Sanansaattajien puolesta ja omasta puolestani toivotan lähetystyön ystäville ja tukijoille sekä yhteistyöseurakunnille ja -järjestöille siunattua Jeesuksen syntymäjuhlaa sekä toivorikasta uutta vuotta.

Juha Auvinen

Toiminnanjohtaja Juha Auvisen pääkirjoitus joulukuun Lähde-lehdessä 6/2018.