Hyppää sisältöön

Mobiililaite voisi tuoda ilosanoman nuoren arkeen Tansaniassa

Mobiililaitteet tavoittavat nuoret myös Tansaniassa. Tansanian luterilaisen kirkon Viktoriajärven itäisen hiippakunnan piispa Andrew Gulle nosti puheenvuorossaan Oulun Kirkkopäivillä ykköseksi älylaitteet, kun kysytään, miten hyvä sanoma tavoittaa nuoret.

Piispa Gulle keskusteli kirkkopäivillä Oulun piispan Jukka Keskitalon kanssa teemasta kirkon mission kohtalonkysymykset. Kirkkopäivien ja Lähtysjuhlien yhteistä #Yhdessä22-tapahtumaa vietettiin Oulussa viikonloppuna 20.−22. toukokuuta.

Vaikka Tansanian kirkko kasvaa, piispa Gulle kuvasi sen haasteeksi maallistumisen, kun ihmiset muuttavat kaupunkeihin työtä ja toimeentuloa etsimään.

− Kaupungissa suhde kirkkoon ohenee. Ei ole tarvetta uskolle. Kaupungeissa on tehtävä lähetystyötä.

Hän painotti, että erityisesti nuoret on tavoitettava. Kaksi kolmannesta Tansanian väestöstä on alle 25-vuotiaita.

− Nuorilla on puhelin kädessään. He voivat seurata sieltä, mitä muualla maailmassa tapahtuu ja millaista elämä muualla on.

Media tuo ilosanoman arkeen

Medialähetys Sanansaattajilla ei ollut Oulussa omaa ohjelmaa, mutta Sansa oli esillä Kirkkotorilla, jossa järjestöt esittelivät toimintaansa.

Sansan esittelykojuun juttelemaan pysähtynyt oululainen Anne Riikola pohti piispa Gullen ajatusta.

− Media tuo ilosanoman tavallisten ihmisten arkeen. Se on sen vahvuus. Suomessakin esimerkiksi nuoret papit pitävät blogeja, joita nuoret seuraavat.

Riikola sanoo, että nuoret kaipaavat vauhdikasta toimintaa, mutta myös rauhaa.

− Tarvitaan yhdessäoloa, jossa koetaan yhteyttä ja Jumalan rauhaa kaikilla aisteilla.

Myös piispa Gulle viittasi tähän. Hän puhui ihmisten lähestymisestä ja kotikäynneistä, kun kirkko tekee sosiaalista työtä.

− Minullekin on sanottu, että älä mainitse Jeesusta. Silloin puuttuu oleellinen, suora puhe Jeesuksesta.

Domini Life halutaan swahiliksi

Piispa Gulle tapasi Oulussa myös Sansan viestintäjohtajan Mervi Viuhkon. He keskustelivat muun muassa siitä, kuinka Suomessa syntyneen, rukouselämää vahvistavan Domini Life -mobiilisovelluksen swahilinkielinen hanke etenee. Sansa ja Kansan Raamattuseura ovat päävastuussa sovelluksen kehittämistyössä.

− Keskustelimme myös Gullen haaveesta aloittaa mediatyötä Tansaniassa. Rukoilemme, että suunnitelmat voivat edetä Jumalan tahdossa ja aikataulussa.

Liisa Heinänen