Hyppää sisältöön

Sansan hallitukseen kolme uutta jäsentä ja uusi puheenjohtaja

Medialähetys Sanansaattajat ry:n syyskokous 2020 Hyvinkäällä.

Medialähetys Sanansaattajat ry:n hallituksen jäsenehdokkaat esittelivät itsensä videolla syyskokouksessa Hyvinkäällä. Helsinkiläinen Jaakko Rusama sai suurimman äänimäärän ja pääsi hallitukseen vuosiksi 2021−2022. Kuva: Annaleena Pakkanen.

Medialähetys Sanansaattajat ry:n hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin toimitusjohtaja Sami Jalonen Tuusulasta yhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa Hyvinkäällä 21.11.2020. Siviilioikeuden emeritusprofessori Jarno Tepora Vantaalta jätti paikkansa hallituksessa. Tepora on ollut Sansan hallituksessa yhtäjaksoisesti vuodesta 1981 ja lähes koko sen ajan myös puheenjohtajana.

– Jarno Teporassa on henkilöitynyt se, mitä Sansa on ja tahtoo olla: luotettava, kristuskeskeinen, rukouksesta rohkeutensa ammentava. Olemme kiitollisia Jarnolle poikkeuksellisen pitkästä ja uskollisesta palvelusta lähetystyön hyväksi, sanoo toiminnanjohtaja Arto Antturi.

Hallituksen jäseniksi kaksivuotiskaudeksi 2021–2022 valittiin dosentti Jaakko Rusama Helsingistä, kappalainen Juha-Pekka Rissanen Espoosta ja tiedottaja Merja Eräpolku Lohjalta sekä varajäseneksi nykyisestä hallituksesta erovuorossa ollut erityisopettaja Susanna Peltonen Tammelasta.

Hallituksen jäseninä jatkavat asianajaja Ville Hoikkala Keravalta ja uskonnon ja filosofian lehtori Kati Lücke Tuusulasta sekä varajäsenenä lähetyssihteeri Anneli Nieminen Oulusta. Sansan hallitus koostuu kuudesta varsinaisesta jäsenestä ja kahdesta varajäsenestä, jotka valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Lisäksi syyskokouksessa vahvistettiin vuoden 2021 toimintasuunnitelma ja talousarvio, joita esittelivät Arto Antturi ja hallintojohtaja Timo Lankinen. Vuonna 2021 Sansan teemana on Katso ihmistä.