Hyppää sisältöön

Syyskokous uudisti Sansan hallitusta

Sansan syyskokous

Syyskokouksessa perehdyttiin sisältöihin ja keskusteltiin: Maija Kokkonen Lohjalta, Ari Niemetmaa Imatralta, mikrofonin kierrättäjänä henkilöstöjohtaja Marko Pihlajamaa, Hanna Malinen Riihimäeltä, Arto Antturi Helsingin Pitäjänmäestä sekä Satu Ranta Nurmijärveltä. Kuva: Leena Punkari.

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) hallituksen varsinaisena jäsenenä jatkaa erovuoroisista Nastolan kirkkoherra Kari Eskelinen, joka sai syyskokouksen äänestyksessä eniten ääniä (30). Uusiksi varsinaisiksi jäseniksi valittiin 25. marraskuuta Hyvinkäällä kauppatieteiden maisteri, toiminnanjohtaja Päivi Vuorimaa Espoosta (25 ääntä) ja diakoni, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jyrki Pikkarainen Tampereelta (19 ääntä).

Erovuorossa olevista hallituksen varsinaisista jäsenistä oli Eskelisen lisäksi halukas jatkamaan lääketieteen tohtori, apulaisylilääkäri Pirjo Immonen-Räihä Kaarinasta. Samoin hallituksen 2. varajäsen, Tammelan kirkkoherra Juha Koivulahti. Espoolainen teologian tohtori, kustannustoimittaja Piia Latvala oli ilmoittanut, ettei ole enää käytettävissä uudelle kaudelle 2018−2019.

Varajäsenäänestyksessä keräsi eniten ääniä (17) seurakuntapastori Heikki Repo Kangasalta. Koulunuorisotyöntekijä Erja Sulonen Lahdesta ja Koivulahti jäivät tällä kertaa valitsematta. Myös varajäsenet kutsutaan Sansassa hallituksen kokouksiin.

Hallituksen varsinaisina jäseninä jatkavat Radio Dein myyntipäällikkö Mikko Hurskainen Hyvinkäältä, siviilioikeuden emeritusprofessori Jarno Tepora Vantaalta ja missiologian dosentti Timo Vasko Espoosta. Hallituksen 1. varajäsenenä toimii edelleen erityisopettaja Susanna Peltonen Tammelasta.

Läsnä runsaasti jäseniä

Syyskokouksessa oli osanottajia 33. Heillä oli yhteensä 38 ääntä, sillä osa edusti valtakirjalla vain tai myös seurakuntaansa. Yhteisöjäseniä oli edustettuina kymmenen.

Kokouksessa hyväksyttiin muun muassa Medialähetys Sanansaattajat ry:n sääntömuutosehdotus toiseen kertaan. Ensimmäinen hyväksymiskerta oli kevätkokouksessa Turussa, Kirkkopäivien yhteydessä toukokuussa.

Sääntömuutosehdotuksen 11. pykälästä, joka koski hallituksen jäsenten valintaa valmistelevan työryhmän valitsemista, keskusteltiin virkeästi. Lopulta äänestettiin siitä, jätetäänkö kohta tuleviin sääntöihin vai ei. Suljetussa lippuäänestyksessä jaa-ääniä kertyi 23, ei-ääniä viisi ja hylättyjä kaksi. Näin ehdotettua, uutta pykälää 11 ei poistettu.

Valmistelevan työryhmän nykyiset jäsenet valittiin myös vuoden jatkokaudelle. Heistä Anjalankosken kirkkoherra Eija Murto Kouvolasta ja teologian maisteri, Espoon seurakuntayhtymän ja Leppävaaran seurakunnan luottamushenkilö Antero Salminen edustavat seurakuntia. Rovasti Juhani Routasalo Humppilasta on henkilöjäsenten edustaja.

Uusimmaksi kieleksi tadžikki

Toiminnanjohtaja Juha Auvinen esitteli syyskokoukselle Sansan toimintasuunnitelman 2018 ja hallintojohtaja Timo Lankinen talousarvioehdotuksen.

Alkamassa on Sansan 45. toimintavuosi ja Intian-työssä 30. yhteistyövuosi. Hyväksi ja monipuoliseksi todettua Yhteys muodostettu -teemaa käytetään toinenkin vuosi.

− Painopiste tulee olemaan edelleen Aasiassa ja Lähi-idässä. Afrikassa työ pysyy entisellään ja Euroopassa hiukan vähenee. Tavoitteena on digitaalisen median käytön jatkuva kehittäminen, Auvinen kertoi.

− Pyritään myös kumppanuuksien syventämiseen. Suuria yhteistyökumppaneita ovat Luterilainen maailmanliitto (LML), kansainväliset medialähetysjärjestöt FEBC ja TWR sekä satelliittitelevisiojärjestö SAT-7.

− Kieliä tulee ensi vuonna olemaan 36, joista uusimpana tadžikki. Lähetystyöntekijäksi TWR:n Hollannin-toimistoon lähtee vuoden alussa nykyinen mediakoordinaattori Tiina Virtanen, Auvinen jatkoi.

Syyskokouksen lopuksi verkostotoiminnan johtaja Mervi Viuhko esitteli läsnäolijoille uuden Domini Life -applikaation. Sovellus on ladattavissa älypuhelimiin lähipäivinä. Se on alkujaan Viuhkon oma idea ja saanut innostuneen vastaanoton jopa kansainvälisesti. Domini Life (Herran elämä) on syntynyt usean kristillisen toimijan yhteistyönä. Hankkeen vetäjinä ovat toimineet Sansa ja Kansan Raamattuseura.

Leena Punkari