Hyppää sisältöön

Voi taivaan vallat, mikä konsertti!

Porvoon Taidetehdas oli ääriään myöten täynnä perjantai-iltana, kun ohjelmassa oli Medialähetyspäivien Voi taivaan vallat -konsertti. Porvoon suomalaisen seurakunnan tilaamaa ja Jukka Leppilammen tuottamaa konserttia oli valmisteltu lähes vuoden ajan. Paikalle toivottiin mukaan Medialähetyspäivä-vieraiden ohella runsaasti myös “tavallisia” porvoolaisia. Ja heitä saatiin.

Konsertti oli Medialähetyspäivien ohjelmaksi ainutlaatuinen. Historiallinen se oli myös sen vuoksi, että siellä esiintyivät julkisesti ensimmäistä kertaa yhdessä isä ja poika, Jukka ja Mikko Leppilampi.

– Emme ole aiemmin esiintyneet yhdessä julkisesti. Porvoon kirkkoherra, ystäväni Pontus Salmi pyysi minua tekemään konsertin ja minä pyysin sitten Mikkoa mukaan, Jukka Leppilampi kertoi elokuussa isän ja pojan ensimmäisessä yhteishaastattelussa Uusimaa-lehdelle.

Näyttelijänä ja juontajana tunnettu Mikko Leppilampi julkaisi esikoisalbuminsa jo vuonna 2006. Kuva: Viivi Niemenmaa.

Myös muu kattaus oli erittäin korkeatasoinen. Konsertissa esiintyivät Jepa Lambert ja Sounds of Mercy -gospelkuoro, Marzi Nyman, Tove Wingren-Leppilampi, Jiri Kuronen, Anssi Nykänen, Harri Rantanen ja Arttu Takalo.

Konsertissa kuultiin useita Jukka Leppilammen kappaleita, jotka oli sovitettu tälle kokoonpanolle. Vuorilauluun osallistui myös yleisö. Gospelkuoro Sounds of Mercy toi mukanaan kansainvälistä tunnelmaa. Musiikin lomassa nähtiin kaksi videota Indonesiasta ja yksi Porvoosta.

Voi taivaan vallat -konsertin juonsi porvoolainen muusikko-juontaja Pekka Laukkarinen. Medialähetyspäivät jatkuu viikonlopun ajan. Valtaosaan tilaisuuksista pääsee mukaan myös radion tai suoran nettilähetyksen välityksellä. Katso ohjelma!

Kitaristi Marzi Nyman sekä illan solistit Jepa Lambert, Mikko Leppilampi, Tove Wingren-Leppilampi ja Jukka Leppilampi. Kuva: Viivi Niemenmaa.
Marzi Nymanin kitarasoolot huikaisivat Porvoon Taidetehtaalla. Taustalla Jepa Lambertin johtama Sounds of Mercy. Kuva: Viivi Niemenmaa.
Konsertin juontaja ja järjestelyissä alusta asti mukana ollut Pekka Laukkarinen yllättyi saatuaan kirkkoherra Pontus Salmelta kukkakimpun. Kuva: Viivi Niemenmaa.