
Kroatia
Sansa on tehnyt työtä jugoslaavien parissa koko toimintansa ajan. Kroatiankielinen radiotyö alkoi vuonna 1974, ja vuosikymmenten varrella moni Sansan lähettämä työntekijä on toiminut Kroatian evankelisen kirkon työyhteydessä. Tällä hetkellä lähetystyöntekijämme Elina Braz de Almeida toimii Kutinan seurakunnan johtajana ja kansallinen työntekijämme Nenad Hadžihajdic evankelisen kirkon radiotyössä.
Kroatian evankelisella kirkolla on noin 3500 jäsentä, kymmenen seurakuntaa ja useita sivuseurakuntia. Kirkko toimii vahvasti vapaaehtoisten varassa.
Monipuolista mediatyötä
Kroatian evankelinen kirkko tekee mediatyötä radio- ja tv-ohjelmien sekä sosiaalisen median kautta. Kutinan kirkon yhteydessä on radiostudio, jossa ohjelmia tekevät niin kirkon työntekijät kuin maallikotkin. Valtakunnallisten ja paikalisradioasemien kautta lähetettävät ohjelmat ovat enimmäkseen hartausohjelmia ja raamatunopetusta, ja ne kuuluvat myös naapurimaissa.
Kutinan seurakunnan YouTube-kanavalla on hartauksia ja lastenohjelmia. Seurakunta tekee aktiivisesti työtä myös sosiaalisessa mediassa.
Nuorten suosima Kroatia
Kroatiassa on ollut suomalaisia harjoittelijoita Diakista jo yli 20 vuoden ajan ja yhä enemmän myös muista oppilaitoksista. Lisäksi evankelisen kirkon työhön osallistuu vuosittain monia suomalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä ja aktioryhmiä. Myös rippileirejä ja erilaisia ryhmämatkoja järjestetään yhdessä suomalaisten seurakuntien kanssa.
M18 ja kadonneet lampaat
Tavoittava M18-ryhmä toimii yhteistyössä Kroatian evankelisen kirkon kanssa. Nimi M18 tulee Matteuksen evankeliumin 18. luvun paimenvertauksesta, ja myös M18-työn tarkoituksena on löytää kadonnut lammas. Työ tavoittaa erityisesti lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään tanssin, musiikin ja median välityksellä. M18-työ tukee kirkon perustyötä tuomalla uusia ihmisiä seurakuntaan ja antamalla kirkolle myönteistä näkyvyyttä. Sansa on tukenut M18-työtä vuodesta 2010.
Video Kutinan kirkon työmuodoista
Varojen käyttö:
Lahjoitus käytetään Kroatian evankelisen kirkon työlle kautta lahjoittamisvuonna tai kahtena seuraavana vuonna. Mikäli lahjoitusvaroja tulee enemmän kuin tälle kohteelle on tarpeen, ylijäämä käytetään muuhun medialähetystyöhön yhteistyökumppanien kautta.