skip to Main Content

Kroatia

Sansa on tehnyt työtä jugoslaavien parissa koko toimintansa ajan. Kumppanina toimii Kroatian evankelinen kirkko.

Kroatia

Sansa on tehnyt työtä jugoslaavien parissa koko toimintansa ajan. Kroatiankielinen radiotyö alkoi vuonna 1974, ja vuosikymmenten varrella moni Sansan lähettämä työntekijä on toiminut Kroatian evankelisen kirkon työyhteydessä. Tällä hetkellä lähetystyöntekijämme Elina Braz de Almeida toimii Kutinan seurakunnan johtajana ja kansallinen työntekijämme Nenad Hadžihajdic evankelisen kirkon radiotyössä.

Kroatian evankelisella kirkolla on noin 3500 jäsentä, kymmenen seurakuntaa ja useita sivuseurakuntia. Kirkko toimii vahvasti vapaaehtoisten varassa.

Monipuolista mediatyötä

Kroatian evankelinen kirkko tekee mediatyötä radio- ja tv-ohjelmien sekä sosiaalisen median kautta. Kutinan kirkon yhteydessä on radiostudio, jossa ohjelmia tekevät niin kirkon työntekijät kuin maallikotkin. Valtakunnallisten ja paikalisradioasemien kautta lähetettävät ohjelmat ovat enimmäkseen hartausohjelmia ja raamatunopetusta, ja ne kuuluvat myös naapurimaissa.

Kutinan seurakunnan YouTube-kanavalla on hartauksia ja lastenohjelmia. Seurakunta tekee aktiivisesti työtä myös sosiaalisessa mediassa.

Nuorten suosima Kroatia

Kroatiassa on ollut suomalaisia harjoittelijoita Diakista jo yli 20 vuoden ajan ja yhä enemmän myös muista oppilaitoksista. Lisäksi evankelisen kirkon työhön osallistuu vuosittain monia suomalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä ja aktioryhmiä. Myös rippileirejä ja erilaisia ryhmämatkoja järjestetään yhdessä suomalaisten seurakuntien kanssa.

M18 ja kadonneet lampaat

Tavoittava M18-ryhmä toimii yhteistyössä Kroatian evankelisen kirkon kanssa. Nimi M18 tulee Matteuksen evankeliumin 18. luvun paimenvertauksesta, ja myös M18-työn tarkoituksena on löytää kadonnut lammas. Työ tavoittaa erityisesti lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään tanssin, musiikin ja median välityksellä. M18-työ tukee kirkon perustyötä tuomalla uusia ihmisiä seurakuntaan ja antamalla kirkolle myönteistä näkyvyyttä. Sansa on tukenut M18-työtä vuodesta 2010.

Video Kutinan kirkon työmuodoista


Varojen käyttö:
Lahjoitus käytetään Kroatian evankelisen kirkon työlle kautta lahjoittamisvuonna tai kahtena seuraavana vuonna. Mikäli lahjoitusvaroja tulee enemmän kuin tälle kohteelle on tarpeen, ylijäämä käytetään muuhun medialähetystyöhön yhteistyökumppanien kautta.


Uusimmat artikkelit ja palautteet tältä alueelta:

lahjoituskohteet-evankeliumia

Parempia uutisia

Ajankohtaiset uutiset vaihtelevat kriisistä toiseen. Meillä on kerrottavana huonojen uutisten sijaan paljon parempi: evankeliumi.

Yhteydenpitotyö

Yhteydenpitotyö osana medialähetystä

Sansan kustantama ohjelmatuotanto koostuu ohjelman tekemisestä, lähettämisestä ja yhteyden pitämisestä. Yhteydenpitotyössä vastataan mm. kysymyksiin ja rukoillaan henkilökohtaisten rukousaiheiden puolesta.

lahjoituskohteet-yleiskannatus copy

Yleiskannatus

Tue medialähetystyötä siellä, missä varoja tarvitaan eniten juuri nyt.

lahjoituskohteet-afrikka

Afrikan mediatyö

Sansan tukemat radio-ohjelmat tuovat toivoa Saharan eteläpuolella asuville afrikkalaisille viidellä kielellä.

lahjoituskohteet-indonesia

Indonesia

Evankeliumi etenee Indonesiassa. Keräämme varoja mm. radio-ohjelmiin, kriisiradiotyöhön sekä koulutukseen.

lahjoituskohteet-intia

Intia

Viemme evankeliumin 14 kielellä nopeasti, helposti ja edullisesti yli puolen miljardin intialaisen ulottuville.

lahjoituskohteet-iran

Iran – SAT-7 Pars

SAT-7 Parsin farsinkielisten tv-ohjelmien näkyvyysalueella asuu satoja miljoonia ihmisiä, joista moni etsii totuutta, toivoa ja kestävää perustusta elämälleen.

lahjoituskohteet-israel

Israel

Israelissa Jeesukseen uskovien juutalaisten määrä on hyvässä kasvussa – mediatyö vaikuttaa.

Japanilaisia nuoria koulupuvut päällä.

Japani

Japanissa tuemme Keikon kirjelaatikko -ohjelman tuotantoa. Ohjelmassa mm. rukoillaan kuuntelijoiden puolesta.

lahjoituskohteet-kambodzha

Kambodža

Evankeliumi ristillä kuolleesta ja ylösnousseesta Jeesuksesta avaa kärsineen kansan haavoille sovituksen mahdollisuuden.

lahjoituskohteet-keskiaasia

Keski-Aasia

Medialähetys on mahdollista myös siellä, minne lähetystyöntekijät eivät pääse. Tule mukaan Keski-Aasian Toivoa naisille -työhön!

lahjoituskohteet-kiina

Kiina

Ihmisen yksi perustarve on tulla nähdyksi. Vuorovaikutteisen median avulla yhä useampi kiinalainen tavoitetaan yksilöllisesti evankeliumilla.

lahjoituskohteet-mongolia

Mongolia

Mongolian perheradio kertoo Jeesuksesta ja antaa vastauksia taivaskaipuuseen.

lahjoituskohteet-rkk

Raamattu kannesta kanteen -ohjelma

Raamattu kannesta kanteen on Radio Dein kuunnelluimpia ohjelmia. Poikkeusaikoina kuuntelijamäärä on kasvanut myös netissä ja mobiilisovelluksella.

lahjoituskohteet-toivoanaisille-2022

Toivoa naisille!

Toivoa naisille on kansainvälinen rukousliike, joka tuottaa ohjelmia naisille ja perheille sekä haastaa rukoilemaan. Sunnuntaina 13.3.2022 oli Sansan kolehtipyhä Toivoa naisille -työn hyväksi. Vielä voit osallistua!

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku