Hyppää sisältöön

Erja Tillgren lähettikandidaatiksi

Erja Tillgren Kambodžassa.

Erja Tillgren on kurkistanut lähetyselämään mm. Kambodžassa. Hän toteutti arviointiprojektin Sansan tukemista Krusa FM:n ohjelmista syksyllä 2016. Kuva: Erja Tillgrenin arkisto.

Sansa on päättänyt kutsua Erja Tillgrenin lähettikandidaatiksi 16. elokuuta alkaen. Hän valmistautuu lähtemään OM:n palvelukseen Itävaltaan toimiakseen siellä mediastrategina OM East -organisaatiossa.

Kasvatustieteen maisteri Erja Tillgren on työskennellyt Sansassa vuodesta 2011. Hänen työnsä on koostunut johdon assistentin tehtävistä ja ulkomaisen työn seurannasta ja arvioinnista.

− Sansan työssä olen saanut tutustua laajasti maailmalla tehtävään medialähetystyöhön. Samalla olen pohtinut paljon omaa lähetyskutsuani, ja viimeisten vuosien aikana se on vahvistunut. Olen innoissani ja kiitollinen tästä uudesta mahdollisuudesta, mutta toki uudet kuviot myös vähän jännittävät. Onneksi saan lähteä matkaan rukousten kantamana, Erja Tillgren sanoo.

Sansalla on kokoonsa nähden vähemmän lähetys- ja projektityöntekijöitä kuin monilla muilla kirkon lähetysjärjestöillä. Toiminnanjohtaja Arto Antturin mukaan medialähetystyö toteutuu pääosin paikallisten ihmisten tekemänä heidän omalla kielellään.

− Siksi lähetämme suomalaisia lähetystyöntekijöitä vain tarkasti rajattuihin erityistehtäviin. Olemme innoissamme siitä, että Erjan osaamista toivotaan ja kaivataan OM Eastin työssä. Sansan nykyisistä lähetystyöntekijöistä Jari Vähäsarja toimii saman järjestön palveluksessa, hän kertoo.

Erja Tillgren osallistuu syksyllä Lähetysyhdistys Kylväjän lähetyskurssille. Lähettämispäätös tuotaneen Sansan hallituksen kokoukseen marraskuussa, ja lähtö Itävaltaan on näillä näkymin alkuvuonna 2022. Erja Tillgrenin tuleva tehtävä on tukea ja kehittää OM Eastin eri maissa toimivien paikallisten tiimien mediatyötä.