Kansainvälinen Hanna-työ täyttää 20 vuotta − uusi nimi Toivoa naisille
"Toivoa naisille" on uusi nimi Hanna-työlle ja erikielisille Naiset toivon lähteellä -radio-ohjelmille.
Ensi marraskuussa on kulunut 20 vuotta siitä, kun Hanna-työ aloitettiin Singaporessa. Merkkivuoden kunniaksi kansainvälisessä Hanna-työssä tapahtuu innostavia muutoksia ja ne heijastuvat myös Suomeen. Hanna-työn logo muuttuu, se saa uuden tuoreen ilmeen sekä uudet värit.
Uusi kansanvälinen nimi on TWR Women of Hope. Siirtymävaihe kestää tämän vuoden, ja kansainvälinen työ käyttää molempia nimiä muodossa TWR Women of Hope/Project Hannah. Suomessa on otettu käyttöön nimi Toivoa naisille/Hanna-työ. Radio-ohjelmista eri kielillä käytetään nimeä Toivoa naisille -ohjelma.
Miksi nimeä muutetaan?
Miksi uudeksi nimeksi on valittu TWR Women of Hope, suomeksi Toivoa naisille/Hanna-työ? Nimi yhdistää työn radio-ohjelmaan Women of Hope, jossa 70 kielellä julistetaan evankeliumia Jeesuksesta.
Nimi liittää meidät myös lähemmin tehokkaaseen radio- ja digitaaliseen medialähetysjärjestöön, jonka kautta saavutamme kaikenikäisiä naisia eri puolilla maailmaa. Nimi ilmaisee, miksi rukoilemme, suunnittelemme ohjelmia, keräämme tietoa, kehitämme johtajuutta ja lahjoitamme varoja. Tämä kaikki sen takia, että naiset voisivat saada toivoa elämäänsä.
Tähän asti Hanna-työllä on ollut neljä toimintatapaa, jotka ovat olleet rukous, radio-ohjelmat, naisten tilanteesta kertominen sekä käytännön avustustoiminta. Uudistuksen myötä toimintatapoja on viisi: rukous, ohjelmien tuottaminen, naisten asioista kertominen, koulutus sekä työn tukeminen. Koulutus on tärkeä asia uudelle Hanna-työn kansainväliselle johtajalle Peggy Banksille, sillä hän on myös johtajuuskouluttaja.
Uutta tukea Keski-Aasiaan ja Itä-Eurooppaan
Vuoden 2017 alusta suomalaiset ovat aloittaneet Sansan kautta Kätketyt aarteet -ohjelman (lähinnä Itä-Eurooppaan) sekä Keski-Aasian Toivoa naisille/Hanna-työn tukemisen. Kätketyt aarteet on kuuntelulaitteille ladattava, erityisesti ihmiskaupan ja seksuaalisen hyväksikäytön uhreille suunnattu ohjelma.
Hanna-piiriläiset ovat mukana kazakinkielisen Toivoa naisille -ohjelman tukemisessa Keski-Aasiassa. Sen lisäksi mahdollistamassa koulutushankkeen, jossa tuetaan kaikkia Keski-Aasian Hanna-tiimejä niin, että ne voivat alkaa suunnitella itse uusia ohjelmia.
Satu Hauta-aho ja Mervi Viuhko
Teksti on julkaistu myös huhtikuun Lähde-lehdessä 2/2017.