Hyppää sisältöön

Maria Haapavaara ja Paulos Huang Sansan hallitukseen

Olli Hallikainen Kalevan kirkossa Tampereella.

Sansan syyskokouksen yhteydessä järjestettiin Kalevan kirkossa myös seminaari yhdessä Tampereen tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Tuomiorovasti, kirkkoherra Olli Hallikainen puhui seurakunnan lähetystyöstä muutosten maailmassa. Kuva: Annaleena Pakkanen.

− Uskomme, että Sansan kannatus kasvaa, sanoi toiminnanjohtaja Arto Antturi Medialähetys Sanansaattajat ry:n syyskokouksessa Tampereella lauantaina 26. marraskuuta.

Esitellessään vuoden 2023 toiminta- ja taloussuunnitelmaa hän muistutti Sansan strategiasta, jonka mukaan kasvun antaa Jumala. Ensi vuoden tuloarvio on 3,64 miljoonaa euroa eli vajaat 160 000 euroa enemmän kuin tänä vuonna.

Sansan strategiakauden 2021–2025 keskeinen painopiste on vaikuttavuus. Vaikuttavuustyöskentely jatkuu vahvasti myös tulevana vuonna, joka on järjestön 50-vuotisjuhlavuosi. Vuoden kohokohtana ovat Hyvinkäällä 9.−11.6.2023 järjestettävät Medialähetyspäivät ja vaikuttavuustyöpajat.

− Nyt emme ole tietoisesti etsineet uusia avauksia tai työalueita. Haluamme ensin käydä vaikuttavuuskeskustelun läpi kumppaniemme kanssa ja vahvistaa jo tehtävää työtä. Vasta sen jälkeen mietimme uusia alueita, Arto Antturi kertoi.

Aasian työ vahvistuu

Pieniä lisäyksiä on ensi vuonna kuitenkin luvassa, esimerkiksi assaminkielinen Toivoa naisille -televisio-ohjelma Intiassa ja vuoden mittainen projektikokeilu urdunkielisessä mediatyössä Pakistanissa. Tavoitteena on vahvistaa Aasian työtä myös rekrytoimalla.

Lisäksi Indonesian Balilla Sansa rahoittaa FEBC:n radioasemalle aurinkopaneelijärjestelmän. Pilottiprojektin tavoitteena on tukea aseman omavaraisuutta, jotta säästyneillä varoilla asema voisi lisätä ohjelmatoimintaansa.  

Kotimaassa on uutta, että eri kielillä tehtävä maahanmuuttajatyö tulee osaksi suomenkielistä tavoittavaa työtä. Tavoittava työ Suomessa -toiminta eriytetään lähetyskannatuksesta myös varainhankinnallisesti. Muutoksella halutaan varustaa kristittyjä raamatunopetuksella ja hengellisen elämän tukemisella sekä ottaa maahanmuuttajat mukaan työhön.

Puheenjohtaja vaihtuu

Tampereen Kalevan kirkossa kokoontunut Sansan syyskokous valitsi hallitukseen kaksi uutta jäsentä kaksivuotiskaudelle 2023–2024. He ovat kiinankielisen työn pastori Paulos Huang Helsingistä ja Marhaban-keskuksen toiminnanohjaaja Maria Haapavaara Lempäälästä.

Erovuorossa olleet erityisopettaja Susanna Peltonen Tammelasta sekä kappalainen Juha-Pekka Rissanen Espoosta valittiin uudelle kaksivuotiskaudelle. Heistä Peltonen jatkaa varsinaisena jäsenenä ja Rissanen varajäsenenä.

Sansan hallituksessa jatkavat ensi vuonna myös Sami Jalonen Tuusulasta, asianajaja Ville Hoikkala Keravalta, uskonnon ja filosofian lehtori Kati Lücke Tuusulasta sekä varajäsen, lähetyssihteeri Anneli Nieminen Oulusta.

Hallitus koostuu kuudesta varsinaisesta jäsenestä ja kahdesta varajäsenestä, jotka valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Hallituksen uutena puheenjohtajana aloittaa Ville Hoikkala.

Syyskokouksen puheenjohtajana toimi Espoonlahden seurakunnan kirkkoherra Jouni Turtiainen. Kokouksen yhteydessä järjestettiin Kalevan kirkossa myös Näkymätön yhteys -seminaari yhdessä Tampereen tuomiokirkkoseurakunnan kanssa.