Hyppää sisältöön

Lähetyslapsuus Afganistanissa johti persiankieliseen tv-työhön

screen shot Lähetysraportista

Sansan tv-tuottaja Mikael Tunér kertoi taustastaan ja tv-työstään IRR-TV:n Lähetysraportissa.

Mikael Tunér on työskennellyt vuodesta 2008 Sansan lähetystyöntekijänä. Hän oli vuoteen 2011 Kyproksella, mutta nykyään hän tekee tuottajan työtä Suomesta käsin SAT-7 Pars -kanavalla.

Aikuisille suunnattujen ohjelmien lisäksi SAT-7 Parsilla on lasten- ja nuortenohjelmia ja muun muassa urheiluohjelmia, joissa evankeliumin sanoma on läsnä.

Mikael Tunér kertoo IRR-TV:n Lähetysraportin haastattelussa, että SAT-7 Parsilla on viikoittain noin viisi miljoonaa katsojaa Euroopassa ja Lähi-idässä. Ohjelmia on mahdollista katsoa myös puhelimella, mikä mahdollistaa suuren katsojamäärän.

Mikael Tunér on puoliksi suomenruotsalainen ja puoliksi ruotsalainen, mutta sydän on afganistanilainen, sillä lapsuutensa ja nuoruutensa hän asui perheensä kanssa Afganistanissa. Hänen taustansa on mahdollistanut nykyisen työn farsinkielisessä televisiossa.

Kristittyjen määrä on moninkertaistunut Iranissa

20 vuotta sitten Iranissa arvioitiin olevan 2000-5000 kristittyä. Nykyään luku on jo 300 000–1 000 000, vainoista huolimatta. Lisäksi Iranissa on armenialaisia ja assyrialaisia alkuperäiskristittyjä.

Monet iranilaiset ovat tyytymättömiä hallitukseen ja etsivät vastauksia kristinuskosta. Toinen SAT-7 Parsin tuottaja, Shahin Kashiloo, kertoo Lähetysraportissa, miten hänen seurakuntaansa liittyi kolmessa vuodessa melkein 300 jäsentä.

Nykyään Iranissa ei ole mahdollista käydä julkisesti seurakunnassa. Ainoana mahdollisuutena ovat kotikokoukset, maanalainen seurakunta tai seurata SAT-7 Parsin ohjelmia.

Shahin Kashiloon mukaan hallitus vastustaa kristinuskoa kaikin mahdollisin tavoin. Mistään ei saa Raamattuja, joten SAT-7 Pars ja radio-ohjelmat opettavat Raamattua ja antavat toivoa tukalassa tilanteessa.

SAT-7 Pars hyödyntää kaikkia mahdollisia välineitä voidakseen kertoa evankeliumia. Maanalainen seurakunta kasvaa, ja iranilaiset kuulevat evankeliumia muun muassa Mikael Tunérin työn kautta.

Jenny Juutinen

Kirjoittaja on 17-vuotias lukiolainen, joka kävi tutustumassa Sansan työhön.

Katso IRR-TV:n Lähetysraportti, jossa on mm. Mikael Tunérin haastattelu: