Hyppää sisältöön

Messiaanista mediatyötä Israelissa esittelevä tv-sarja alkaa

Tarja ja Erkki Salo Jerusalemissa.

Tarja ja Erkki Salo ovat matkustaneet tv-sarjan kuvauksia varten Israeliin useita kertoja. Kuva: Pia-Maria Turunen.

Sansan varainhankinnan koordinaattori Erkki Salo on toteuttanut vapaa-ajallaan vaimonsa Tarja Salon kanssa tv-sarjan, jossa tutustutaan Jeesukseen uskovien yhteisöön Israelissa. Keskiviikkona 19. syyskuuta alkava kahdeksanosainen sarja näytetään TV7-kanavalla.

Messiaaninen mediatyö Israelissa -sarjassa esitellään yhdeksän ihmistä, jotka tekevät erityyppistä mediatyötä. Heistä jokaisella on oma näkökulmansa median evankelioivaan käyttöön. Ohjelmat taustoittavat heidän työtään käytännön esimerkein ja haastatteluin.

− Mediatyöstä on tullut räjähdysmäisesti kasvanut tavoittavan työn keihäänkärki. Medialla tavoitetaan jopa satoja tuhansia israelilaisia. Median kautta Jeesus ja Raamatun Messias-profetiat ovat tulleet heille aiempaa tutummiksi. Juutalaiset joutuvat miettimään, ovatko he sittenkin missanneet Messiaansa, Erkki Salo sanoo.

Sarja näyttää laajemminkin, mitä Israelin uskovien yhteisössä tällä hetkellä tapahtuu. Jokaisen jakson lopussa on myös musiikkivideo.

Tuhannen työtunnin projekti

Erkki ja Tarja Salo ovat matkustaneet kuvauksia varten Israeliin useita kertoja. Varsinainen ohjelmanteko alkoi keväällä 2017, jolloin he tekivät pääosan haastatteluista.

Pienestä projektista ei ole kyse. Erkki arvelee käyttäneensä ohjelmasarjan suunnittelun, toteutuksen ja jälkikäsittelyn parissa lähes tuhat tuntia vapaa-aikaansa. Siviilissä hammaslääkärinä työskentelevä Tarja on muun muassa toiminut kameran takana sekä auttanut heprean kielessä ja oikoluvussa.

− Sansan kannalta erityisen mielenkiintoinen on jakso 6, jossa yhteistyökumppanimme Caspari-keskuksen Israelin-työn johtaja Alec Goldberg kertoo työstään. Sansan Israelin-työhön liittyy myös jakso 4, jossa haastatellaan Goldbergin opetusohjelmia ulos lähettävän Oasis Median johtajaa Leon Mazinia, Erkki Salo vinkkaa.

Messiaaninen mediatyö Israelissa nähdään TV7-kanavalla 19.9.−8.11.2018. Jaksot lähetetään keskiviikkoisin kello 20.30−21 sekä uusintana torstaisin kello 12.30, tiistaisin kello 8.30 ja 16.30. Jälkikäteen ohjelmat voi katsoa myös TV7:n arkistosta.

Katso esimakua ohjelmasta!