Hyppää sisältöön

Parastoo Poortaheri on monille iranilaistytöille hengellinen äiti

Parastoo Poortaheri puhuu Turussa syksyllä 2018.

Sansan kansallinen työntekijä Parastoo Poortaheri on Iranin lapsille tv:stä tuttu ja nuoresta iästään huolimatta hengellinen äiti monille. Kuva: Petteri Rantamäki.

Iranilaissyntyinen Parastoo Poortaheri juontaa SAT-7 Pars -kanavalla viikoittaista Tyttöjen maailma -ohjelmaa. Hän kokee, että ohjelma tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa persialaisten tyttöjen seuraavaan sukupolveen:

“En ole äiti, mutta voin silti vaikuttaa seuraavaan sukupolveen. Minulla ei ole vielä lapsia, mutta Tyttöjen maailmaa katsovat lapset ovat kuin omiani. Meillä on aivan erityinen yhteys keskenämme, vaikka emme tapaa kasvokkain.

Koen olevani jollain tavalla hengellinen äiti heille. Annan neuvoja arkeen, kuuntelen heitä ja rohkaisen oikealle tielle elämässä. Toivon, että minulla on myönteinen vaikutus heidän elämässään, kun he varttuvat nuoriksi naisiksi. Jopa jotkut vanhemmat ovat pyytäneet minulta ohjeita vanhemmuuteen, mikä on todella yllättävää, sillä olen vielä nuori, naimaton ja lapseton. Mutta se osoittaa, että he luottavat SAT-7:ään ja arvostavat meidän mielipiteitämme.

Rohkaisen tyttöjä rakastamaan itseään

Erityisen paljon haluan rohkaista nuoria tyttöjä rakastamaan itseään sellaisina kuin ovat. Jokainen meistä on ainutlaatuinen – ja jokaisen elämällä on tarkoitus. Nuorilta tytöiltä vie kauan oppia käsittämään tämä totuus ja rakastaa itseään. Heitä auttaa, kun he ymmärtävät, että Jumala rakastaa heitä ja he löytävät identiteettinsä Jumalan tyttärinä.

Haluan tyttöjen myös olevan ylpeitä naiseudestaan ja muodostavan omia mielipiteitä. Naisten ääni ja mielipiteet jäävät Lähi-idässä usein huomiotta. Raamatun naiset elivät myös epätasa-arvoisissa yhteiskunnissa, mutta Jumala silti käytti monia muuttamaan historian kulkua. Kerromme ohjelmissa myös näistä Raamatun naisista rohkaistaksemme nuoria katsojia.

Haluan persialaisten tyttöjen tietävän, että he voivat tehdä suuria asioita, vaikka he elävät sellaisella maailman alueella, jossa naisilla on vähemmän oikeuksia kuin länsimaissa. Haluan heidän tietävän, että he voivat menestyä elämässä, toteuttaa unelmiaan ja muuttaa maailmaa.”

Lähde: SAT-7 Insight Nov. 2018