Hyppää sisältöön

SAT-7 opettaa pakolaislapsille arabiaa, englantia ja matematiikkaa

Studioluokka

Grace Najjar opettaa pakolaislapsille televisiossa englantia. Kuva: SAT-7 Kids.

Arabiankielinen SAT-7 Kids televisioi kouluohjelmaa maanantaista perjantaihin, 90 minuuttia joka päivä. Pyrkimyksenä on ylläpitää yli kolmen miljoonan syyrialaisen ja irakilaisen pakolaislapsen koulunkäyntiä.

Minun kouluni -satelliittitelevisio-ohjelmassa on useita opettajia. Heistä Grace Najjar opettaa lapsille englantia, muita aineita ovat äidinkieli arabia ja matematiikka. Opetus on vuorovaikutteista.

Irakin ja Syyrian konfliktit ovat raastaneet juuriltaan miljoonia lapsia. Lähes puolet kouluikäisistä pakolaislapsista ei saa mitään opetusta. Avustusjärjestöjen ja hallitusten jakama apu riittää juuri ja juuri lasten fyysisten perustarpeiden täyttämiseen. Lapset tarvitsevat kuitenkin muutakin kuin ruokaa, vaatteita ja huopia.

SAT-7 Arabicin ja Kidsin kanavajohtaja Rita Elmounayer sanoo uudesta tv-ohjelmasta, että antamalla koulunkäyntimahdollisuuden nykyiselle Syyrian ja Irakin pakolaisten sukupolvelle SAT-7 tukijoineen investoi sekä lasten omaan että laajemmin koko arabimaailman tulevaisuuteen.

Kanava välittää iloa pakolaislasten elämään

Ajattelemme, että lapset ovat pakolaisleireillä turvassa. Todellisuudessa näin ei aina ole. Usein lapset ovat kaduilla, suojattomina ja alttiina vaaroille, ilman toivoa. Osa heistä on pakotettu työntekoon, tytöistä on tullut lapsimorsiamia ja joitakin on rekrytoitu sotilaiksi. Aivan liian moni on alttiina hyväksikäytölle.

SAT-7 Kids tavoittaa näitä lapsia opetuksellisilla, lohduttavilla ja rohkaisevilla tv-ohjelmilla, jotka on tehty erityisesti pakolaisleirien lasten tarpeita ajatellen. Ohjelmantekijät etsivät jatkuvasti tapoja tuoda pakolaislapsia ohjelmiin, jotta voisivat ilahduttaa erityisesti heitä.

SAT-7 Kids -kanava on täynnä viihdyttäviä ja värikkäitä lastenohjelmia, jotka kertovat pienimmille Jeesuksesta. Arkipäivisin kanavalla nähtävää Minun kouluni -ohjelmaa – arabiaksi Madrasati, englanniksi My School – on lähetetty maaliskuusta saakka.

Lähi-idässä katsotaan paljon satelliittitelevisiota, eivätkä pakolaisleirit ole poikkeus. Monesti leirien lapsilla ei ole juuri muuta tekemistä. Sansa tukee SAT-7 Kidsin ohjelmia.