Hyppää sisältöön

Tytön lempiohjelma muutti koko perheen

Leppäkerttupukuinen hahmo SAT-7 Parsin lastenohjelmassa.

Iranilainen perheenisä kiinnostui kristinuskosta, kun hänen 6-vuotias tyttärensä alkoi katsoa SAT-7 Parsin lastenohjelmaa. Kuva: SAT-7.

Hovan* kasvoi tiukasti uskonnollisessa perheessä Iranissa, muttei lainkaan uskonut Jumalaan. Sitten hänen tyttärensä alkoi katsoa SAT-7 Pars -kanavan lastenohjelmaa, ja sen myötä isän uteliaisuus kristinuskoa kohtaan heräsi.

− Minulle opetettiin uskontoa lapsena ja nuorena, mutta en vain kyennyt hyväksymään sitä sydämessäni. Pyrin välttämään uskonnollisia tapahtumia. Joka kerta, kun joku halusi puhua uskonnosta, aloin väitellä siitä, Hovan kertoo.

Kaikki kuitenkin muuttui, kun hänen 6-vuotias tyttärensä löysi televisiosta animaatiosarjan, joka oli osa tunnin mittaista lastenohjelmaa.

− Niinhän se on, että kun pikkutyttö päättää katsoa jotain, silloin ei kukaan voi vaihtaa kanavaa. Tyttäremme alkoi katsoa SAT-7 Pars -kanavan lastenohjelmaa. Hän piti siitä valtavasti, joten tallensimme satelliittikanavan vastaanottimeen, jotta hän voisi katsoa säännöllisesti. Sitten myös vaimoni ja minä aloimme katsoa ja kiinnostuksemme heräsi, Hovan sanoo.

Televisio toi ensi kosketuksen kristinuskoon

− Iranissa pienessä kotikaupungissamme ei ollut saatavilla mitään tietoa kristinuskosta, joten kuulimme siitä ensimmäisen kerran televisiosta, Hovan selittää.

Samoihin aikoihin hän tapasi uudelleen vanhan ystävän, joka sattui olemaan kristitty. Ystävä osasi vastata moniin hänen kysymyksistään ja antoi hänelle Raamatun. Pian sen jälkeen sekä Hovan että hänen vaimonsa päättivät alkaa seurata Jeesusta.

− Olin aina ajatellut, että haluaisin olla hyvä ihminen. Elin tavallista elämää ja halusin olla hyvä ihminen, mutta sitten tajusin, että se ei riitä, vaan pitää uskoa Jeesukseen.

Uusi elämä, uusi maa

Hovan oli niin innostunut uudesta uskostaan, että hän halusi kertoa siitä muille ja alkoi jopa tehdä videoita ja elokuvia Raamatusta. Sitten viranomaiset saivat tietää siitä, ja he takavarikoivat Hovanin puhelimen ja ne projektit, joita hän oli työstänyt.

Kun Hovan ymmärsi, että hän ei voisi olla kristitty vapaasti Iranissa, hän teki vaikean ratkaisun ja muutti perheineen Turkkiin.

On kulunut kuusi vuotta siitä, kun Hovan ja hänen perheensä kuulivat Jeesuksesta ensimmäisen kerran SAT-7:n kautta, ja heidän elämänsä on muuttunut täysin. Hovan katsoo kanavaa edelleen melkein joka ilta töiden jälkeen ja puhuu innostuneesti siitä, millainen vaikutus ohjelmilla on ollut häneen.

− Ohjelmat ja elokuvat todella auttavat ihmisiä, koska opimme niistä niin paljon. Pystyn käyttämään oppimaani omassa elämässäni ja opettamaan lapsilleni.

* nimi muutettu turvallisuussyistä

Lähde: SAT-7