Hyppää sisältöön

Uusi satelliitti kaksinkertaistaa SAT-7 Parsin potentiaalisen katsojamäärän

Yahsat-satelliitti

Yahsat-satelliitin näkyvyysalue. Kuva: SAT-7.

Farsinkielinen kristillinen tv-kanava SAT-7 Pars näkyy nyt myös Yahsatissa, joka on Iranin katsotuimpia satelliittialustoja. Yahsatia katsoo noin 10 miljoonaa iranilaista kotitaloutta niistä 20 miljoonasta, joilla on satelliitti-tv. Siitä on nopeasti tullut yksi yleisimpiä satelliitteja farsia tai laajemmin persiaa puhuville.

– Olemme haaveilleet tästä jo vuosia, sillä Yahsatin suosio Iranissa kasvaa. Yahsatin avulla saavutamme aivan uuden katsojakunnan siellä ja muualla Keski-Aasiassa, sanoo SAT-7 Parsin kanavavastaava Panayiotis Keenan.

Yahsat tarjoaa voimakkaan signaalin erityisesti Iraniin ja Afganistaniin. Signaalin vastaanottamiseen tarvitaan pienempi, halvempi ja vähemmän huomiota herättävä lautasantenni kuin muiden satelliittien kanssa. Lisäksi Yahsatin kanavien laatu ja monipuolisuus ovat tehneet siitä suositun.

Ainoa kristillinen kanava

– Yahsatin ansiosta meillä on aivan uusi katsojakunta, joka luultavasti kaksinkertaistaa SAT-7 Parsin potentiaalisen katsojamäärän. Lisäksi tällä satelliitilla ei ole muita kristillisiä kanavia, joten tilaisuus on meille ainutlaatuinen, selittää SAT-7:n perustaja ja toimitusjohtaja Terence Ascott.

Yahsat kaksinkertaistaa SAT-7 Parsin lähetysajan, minkä vuoksi on mahdollista lähettää uudentyyppisiä ohjelmia.

– Tällä hetkellä lähetämme Yahsatin kautta samaa ohjelmaa kuin Hotbird-satelliitin kautta, mutta lopullinen suunnitelmamme on tehdä sille oma ohjelmakartta, Panayiotis Keenan kertoo.

Erilaiset ohjelmakartat antavat lisää vaihtoehtoja katsojille, jotka seuraavat SAT-7 Parsia sekä Yahsat- että Hotbird-satelliittien kautta.

Kunnioittaa kulttuuria ja uskontoa, ei puutu politiikkaan

SAT-7 Pars on lähettänyt ohjelmaa kymmenen vuoden ajan Hotbird-satelliitin kautta laajalle katsojakunnalle Iraniin, Afganistaniin, Tadžikistaniin, muualle Lähi-itään sekä myös Eurooppaan. Netissä ohjelmia voi katsoa missä päin maailmaa tahansa.

SAT-7:n kulttuuria ja uskontoa kunnioittava ohjelmisto, jossa ei puututa politiikkaan, on saavuttanut monien luottamuksen.

Lähde: SAT-7