Hyppää sisältöön

Allah ei vastannut imaamille

Muslimimies rukoilee laiturilla.

"Joka päivä ja ilta pyysin Allahilta apua, mutta hän ei kuullut. Rukouksiini vastattiin eri tavalla kuin olin ajatellut", kertoo indonesialainen imaami. Kuvituskuva: Shutterstock.

Indonesialainen imaami Haji Muhamad Afridi (nimi muutettu) perheineen kastettiin Jeesuksen seuraajaksi viime helmikuussa. Tämä on hänen tarinansa.

“Synnyin perheeseen, missä noudatettiin tarkasti islamin lakeja. Olemme perheenä toteuttaneet kaikkien muslimien unelman ja käyneet pyhiinvaelluksella Mekassa.

Perin isovanhemmiltani ankaran käsityksen islamin lakien noudattamisesta. Siksi perheemme ja sukumme myi maata monien vuosikymmenien ajan, jotta pystyimme rahoittamaan pyhiinvaellusmatkan Mekkaan. Tämän lisäksi myimme peltojamme, joiden tuotoilla rakennettiin 10 moskeijaa. Se on tarkoittanut sitä, että sukumme ei periaatteessa omista enää maata.

Kaikki tämä valmisti minua tulevaan. Tänään kiitän Jumalaa hänen hyvyydestään ja armostaan koko ihmiskuntaa kohtaan ja erityisesti perhettäni kohtaan.

En tuntenut sisälläni rauhaa

Viime vuosiin asti sisarukseni ja minä johdimme alueen moskeijoita. Ainoat tulonlähteemme ovat lahjoitukset, jotka rehellisesti sanottuna ovat olleet melko pieniä viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Kaiken tämän keskellä en tuntenut sisälläni rauhaa muslimina ja siinä uskossa, johon minut oli kasvatettu. Olin hyvin turhautunut. En saanut mitään positiivista vastineeksi vuosien uhrauksista, joita olin tehnyt.

Olin vastuussa koraanikoulusta ja sen opiskelijoista. Opetin heille arabian kieltä. Minulle kertyi lisää velkaa, koska minun piti ruokkia myös heidät. Lähi-idästä ei tullut enää apua koronarajoitusten vuoksi. Vastuullani oli 87 lasta ja moskeija. Joka päivä ja ilta pyysin Allahilta apua, mutta hän ei kuullut.

Rukouksiini vastattiin yllättävällä tavalla

Rukouksiini vastattiin eri tavalla kuin olin ajatellut. Koulullamme vieraili opettaja, joka lupasi ystävällisesti auttaa. Hän järjesti koululle peruselintarvikkeita ja lupasi myös opettaa, vaikka emme pystyneet maksamaan hänelle.

Viiden kuukauden ajan kävin keskusteluja hänen kanssaan kodissani. Tutkimme yhdessä pyhiä kirjoituksia, koraania, tooraa, psalmeja ja evankeliumeja. Kuukausien aikana kävimme läpi kaikki islamin pyhät profeetat, myös Jeesuksen, joka on yksi Koraanin mainitsemista profeetoista.

Olin pettynyt islamin koraaniopetukseen. Kun tajusin, kuka Jeesus Kristus on, ymmärsin, että minulle oli opetettu väärin. Helmikuussa 2020 vastaanotin Jeesuksen Herranani ja syntieni sovittajana.

Kiitos Jumalalle, perheessäni ei syntynyt erimielisyyttä päätöksestäni. Vaimoni ja lapseni seurasivat esimerkkiäni ja antoivat elämänsä Jeesukselle. Toukokuussa kävimme kasteella, merkkinä siitä, että haluamme seurata Jeesusta. Rukoilethan, että pysymme vahvoina, koska kohtaamme arjessa paljon vaikeuksia päätöksemme vuoksi.”

Päivi Kastepohja

Kirjoitus on julkaistu Lähde-lehdessä 1/2021. …… …… …… …… …… …… …… …… …… …… …… ……”””” style=”””””lg””right””Lue lisää ja lahjoita >>””””””url:https%3A%2F%2Fsansa.fi%2Flahjoituskohteet%2Findonesia%2F|||”]Evankeliumi etenee Indonesiassa. Keräämme varoja mm. radio-ohjelmiin, kriisiradiotyöhön sekä koulutukseen.