Hyppää sisältöön

Koronaviruksen eristämät Kiinan kristityt saavat apua ja rohkaisua mediasta

Kiinan kartta ja nainen, jolla on hengityssuojain.

Kristillinen radiokanava Liangyou lähettää suoraa rukousohjelmaa lähes 60 miljoonan asukkaan Hubein maakuntaan, jossa myös Wuhan sijaitsee. Kuva: Liangyou.

Kristillinen media tukee koronaviruksen vuoksi eristyksiin joutuneita Kiinan kristittyjä. Kun Wuhanin kaupunki ja koko Hubein maakunta ovat koronaviruksen vuoksi muusta maasta eristettyinä, myöskään jumalanpalveluksia ei voida järjestää tavalliseen tapaan.

Mediatyöntekijät ovat ottaneet tilanteen haltuun lähettämällä normaalien ohjelmien lisäksi suoria ohjelmia. Esimerkiksi kristillinen radiokanava Liangyou (Hyvä ystävä) lähettää suoraa rukousohjelmaa 11 miljoonan asukkaan Wuhaniin ja koko Hubein maakuntaan. Mediassa paikallisten ihmisten tilanne ja heidän äänensä tulevat kuuluviin.

Hengellisten sisältöjen lisäksi radio Liangyoun ohjelmat tarjoavat myös terveydenhuollollista näkökulmaa, kuten tietoa koronaviruksesta ja keinoista suojautua sitä vastaan. Lisäksi ohjelmissa käsitellään epidemian aiheuttamaa henkistä stressiä.

Ohjelmia lähetetään aamuisin ja iltaisin, yhteensä 11 tuntia viikossa. Niitä voi kuunnella sosiaalisessa mediassa, mobiilisovelluksilla, internetissä, lyhytaaltoradiolla tai keskipitkillä aalloilla.

Helmikuun ensimmäisellä viikolla julkaistu Kiinan hallituksen virallinen raportti kertoo yli 6000 tartunnasta ja reilusti yli sadasta menehtyneestä Kiinassa. Hurjimpien hoitohenkilökunnan arvioiden mukaan tartuntoja on yli 100 000.

Eila Murphy