Hyppää sisältöön

Myös miehet pitävät naisten radio-ohjelmasta Indonesiassa

Hanna-tiimin Paulina

Paulina Wulansari (kesk.) kertoo, että Indonesiassa ainakin Jaavan saarella ja kaupungeissa kristityt voivat kokoontua vapaasti. Tulkkina Cresensius Hanny Kurniawan (vas.), haastattelijana Annaleena Pakkanen. Kuva: Eila Murphy.

– Toivoa naisille -radio-ohjelma on hyvä, sillä se ei opeta pelkästään hengellisiä vaan myös käytännön asioita, esimerkiksi terveyteen liittyviä. Kuuntelijoiden antama palaute osoittaa, että suurin osa kokee ohjelman siunaavaksi, sanoo indonesialainen Paulina Wulansari, 32.

Paulina Wulansari työskentelee TWR-Indonesiassa ja kuuluu paikalliseen Hanna-tiimiin. Hänen tehtävänään on muun muassa raportoida TWR-Indonesian tuottamista radio-ohjelmista tukijoille. Toivoa naisille -ohjelmasta hän tekee rapotit neljännesvuosittain. Sansa tukee indonesian- ja jaavankielistä ohjelmaa.

Graafista suunnittelua opiskellut Paulina Wulansari aloitti TWR-Indonesiassa jo vuonna 2005. Myös hänen isänsä työskentelee siellä. Järjestön päätoimisto on Batun kaupungissa, Jaavan saarella.

Kuuntelijoiden tapaaminen on tärkeää

Paulina Wulansari kertoo, että Toivoa naisille -ohjelmasta tulee palautetta kuuntelijatapaamisissa, kirjeitse, tekstiviesteinä ja puhelinsoittoina. Myös monet miehet kuuntelevat ohjelmaa ja antavat siitä hyvää palautetta.

– Meillä on koordinaattoreita, jotka järjestävät tapaamisia radiokuuntelijoiden kanssa. Tapaamisissa myös kuunnellaan ohjelmaa yhdessä ja sen jälkeen kerätään palautetta.

– Myös miehet pitävät ohjelmasta. Suuri osa kuuntelijoista asuu maaseudulla, joten arkielämän opetukset ovat heille tarpeellisia, Paulina Wulansari tietää.

Hän toivoo, että TWR-Indonesian työntekijöillä ja vapaaehtoisilla olisi tulevaisuudessa nykyistä enemmän aikaa ja varoja kuuntelijoiden tapaamiseen. Koska ohjelmia radioidaan laajalla alueella, niin sanottu jälkihoitotyö ei ulotu kaikkialle. Monet kuuntelijat asuvat pitkien taipaleiden takana.

– On tärkeä tavata kuuntelijoita kasvokkain, kuulla heidän elämästään ja huolistaan, rukoilla heidän kanssaan. Toivon, että jonakin päivänä meillä olisi aikaa ja rahaa laajentaa jälkihoitotyötä.

Annaleena Pakkanen

Toivoa naisille -ohjelman kuuntelija kertoo: