Hyppää sisältöön

Sydänystävä vastaa kuuntelijoiden kysymyksiin Thaimaassa

thaimaalainen torikauppias

Thaimaan valtauskonto on buddhalaisuus. Bangkokilainen kauppias myy alttarille uhrilahjaksi vietäviä kukkia. Kuva: Eila Murphy.

– Kuuntelijat oppivat luottamaan juontajaan, mutta luottamus ei synny hetkessä. He kuulevat ystävällisen äänen, joka juttelee heille. Pyhä Henki tekee työtä kuuntelijoiden sydämissä. Ensin he kertovat itsestään vähän. Myöhemmin he ehkä kertovat syvemmin ongelmistaan, sanoo FEBC:n Thaimaan-johtaja, jonka nimeä ei kerrota turvallisuussyistä.

Sansa tukee FEBC-Thaimaan tuottamaa ja paikallisradioissa lähetettävää Sydänystävä-ohjelmaa, jossa juontaja Wassana vastaa kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Hän ottaa vastauksiin mukaan kristinuskon näkökulman ja herättää kuuntelijat pohtimaan. Hän myös rohkaisee kuuntelijoita vaikeuksien keskellä, antaa toivon näköaloja ja kertoo Jeesuksesta, joka voi auttaa.

Kristityillä on vaikeuksia uskonnonvapaudesta huolimatta

Thaimaan valtauskonto on buddhalaisuus, ja kristittyjä on väestöstä noin prosentti. Monet thaimaalaiset luulevat, että lain mukaan heidän on oltava buddhalaisia. Maassa on kuitenkin uskonnonvapaus, ja ainoastaan kuninkaan pitää olla buddhalainen. Todellisuudessa asia ei ole ihan niin yksinkertainen.

– Jos joku kääntyy kristityksi, perhe voi hylätä hänet ja ajaa pois kodista. Koulussa opettaja voi rangaista ankarastikin oppilasta, joka ei enää kumarra epäjumalia. Lain mukaan hänen ei olisi pakko kumartaa muiden mukana. Valtion virkamiehenä tai poliisina työskentelevä kristitty ei etene urallaan, FEBC-Thaimaan johtaja tietää.

Hän kertoo esimerkin eräästä radiokuuntelijasta, maaseutukylässä asuvasta rouvasta, joka ei pystynyt kävelemään. Kyläläiset kohtelivat häntä huonosti.

– Rouva uskoi, että Jeesus kosketti hänen ruumistaan. Hän saattoi jälleen kävellä ja pitää huolta lehmistä. Kun hän oli menossa niitylle lehmien luo, kyläläiset huusivat: “Mikä henki on saanut sinut taas kävelemään? Minkä poppamiehen puheilla kävit?” Rouva vastasi: “En käynyt poppamiehen puheilla. Jeesus muutti sydämeni, ja voin taas kävellä.” Kyläläiset ilkkuivat ja halveksivat häntä.

Kiitos suomalaisille rukouksista ja tuesta

Sansa on tukenut Sydänystävä-ohjelmaa vuodesta 2012. FEBC-Thaimaan johtaja kiittää suomalaisia, jotka tukevat ohjelmaa taloudellisesti ja rukouksin. Hän vakuuttaa, että rahat käytetään harkiten.

– Kiitän Jumalaa siitä, että meillä on teidät. Olen iloinen, että voimme työskennellä yhdessä, niin että thaimaalaiset tulisivat tuntemaan Herran Jeesuksen.

– Rukoilkaa Sydänystävä-ohjelman toimittajien ja äänittäjien puolesta. Pyydän rukousta myös kuuntelijapalautteen vastaanottajien puolesta. Jotkut kuuntelijat soittavat ja haluavat keskustella heti puhelimitse, toiset kirjoittavat kirjeitä tai sähköposteja. Rukoilkaa myös, että moni kuuntelija haluaisi osallistua Raamattua opettavalle kirjekurssille.

Annaleena Pakkanen