Hyppää sisältöön

Kesäunelmia ja rukousseikkailuja

Hartaasti kaivattu kesä on täällä. Joillekin se on jo liian kuuma, mutta valon määrä ilahduttaa mieltä. Vaikka kohta koittaa loma, pääni on täynnä kaikenlaisia suunnitelmia ja mahdollisuuksia.

Isot unelmat työssäni liittyvät siihen, miten voisi löytää evankeliumille väyliä median avulla. Avata niitä niin, että voisimme löytää uusia ihmisiä sellaisistakin paikoista, joihin on muuten vaikea päästä. Mikä olisi suunta kartalla? Näitä kun pohdimme yhdessä Sansan työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa, mieleni kääntyy rukoukseen. Kesällä toki kaikki hiljenee, mutta voimme jättää nämä mietteet ja unelmat Jumalalle rukouksessa. Samalla saamme tutkia maailman tilannetta ja uskontojen karttaa.

Kun nyt ei päästä matkustamaan, voimme lähteä rukousseikkailuun maailman ympäri. Tällä hetkellä voimme tutkia esim. koronakarttaa. Sen mukana tulee paljon rukousaiheita. Voimme rukoilla Sansan työalueiden työtoverien ja kuuntelijoiden & katsojien puolesta. Elämme jännittäviä aikoja. Samaan aikaan kun toivomme, että korona Suomessa helpottaa, mieli kääntyy rukoukseen eri maailmankolkkien puolesta. Olemme tälläkin tavalla sidoksissa koko maailmaan. Saman taivaan alla.

Hengitellään

Loma on hengähtämistä ja hengittelyä varten. Tässä taannoin käänsin Kroatian evankelisen kirkon yhteydessä toimivan M18-musiikki-, media- ja tanssiryhmän videoräppiä. Videossa kerrotaan sisään hengittämisestä, siitä, mitä Raamatun lukeminen voi vaikuttaa elämässä. Räpin tarina kertoo innokkaasta sanan kertojasta, joka karkottaa jopa innokkuudellaan muita. Kertoja löytää kuitenkin armon rytmin. Hengitä hitaasti, anna Raamatun sanan vaikuttaa sieluusi. Anna aikaa ja anna siemenen kasvaa, ennen kuin räjäytät. Hengitä ulos. Älä hötkyile mihinkään, vaan kuuntele.

Kesä on hyvä aika hengitellä ja rauhoittua. Antaa tuulen tuivertaa ja ajatusten rauhoittua. Raamatun ikiaikainen sana luo hengittelylle myös rytmin. Sana saa meidät hyvään rytmiin ja jakamaan hyvää sanomaa eteenpäin. Itselleni Psalmit ovat hyvää kesälukemista. Niistä kuultaa läpi koko elämän kirjo.

Räppivideon sanat päättyvät ajatukseen ”olin joskus sokee, nyt mä nään”. Kesä on hyvää aikaa pysähtyä miettimään, mille kenties olemme sokeita ja mitä asioita meidän pitäisi nähdä paremmin.

Nuoret mukaan

Räppiä kääntäessäni tunsin itseni, noh, jos en nyt vanhaksi, niin varttuneeksi! Minä, joka usein olin näissä seurakunnallisissa vastuujutuissa se nuorin, en sitä tosiaankaan enää ole. En totisesti, mutta en suostu olemaan mieleltäni vanha. Nautin nuoresta energiasta ja uusista tavoista tehdä työtä.

Nuorten suuntaan kurottaudun jo mielessäni, vaikka työn hahmottaminen alkaa vasta elokuussa. Se on yksi tärkeimmistä Sansan painopisteistä tulevaisuuden suhteen. Taiwanilla vieraillessani sain ihastuttavia nuoria oppaakseni. Osa heistä teki Sansan kustantamia ohjelmia radioon, someen ja muuhunkin mediaan. Nuoret puhkuivat intoa.

Media, videot ja muu sähköinen sanoma on tullut arkipäiväksi seurakunnissa. Harppauksia on otettu koronan aikana. Sainkin seurakunnasta seuraavan palautteen. ”Kiitos videosta. Tuli heti käyttöön. Katsoimme sen jo eilen osana leirijumalanpalveluksen saarnaa 7−12-vuotiaiden sekaleirillä. Video herätti mielenkiintoa niin leiriläisissä, isosissa kuin leiriaikuisissa”. Sähköinen viestintä on arkipäivää seurakunnissa. Meillä Sansassa on hyvät mahdollisuudet miettiä asioita uudelleen.

Vaikka tähyämme erilaisia asioita, niin on hyvä muistaa kaiken perustus. Käännetään katse Jeesukseen kesälläkin. Hän on myös rukousseikkailumme maadoituspiste. Tärkein rukous on “Herra Armahda!”

Jumalasta lähtee rytmi: “hänessä me elämme, liikumme ja olemme”.

Katsottavaa kesäpäivääsi:

Tänä vuonna olemme saaneet tutustua videon välityksellä moneen kuuntelijaan Katso ihmistä -videotarinoiden kautta. Tutustu vuositeemaan!

Katso ihmistä -sarjan kesäkuun video: Katso Venugopalin tarina Intiasta!

Satelliittitelevisioyhtiö SAT-7 täytti 25 vuotta. Katso juhlavideo!

Hengitä sisään, hengitä ulos: M18:n räppivideo